Підтримати нас

Більше тисячі поліцейських на Херсонщині будуть запезпечувати порядок на свята

08 травня 2017 04:45
559
Поширити:

8 та 9 травня у населених пунктах Херсонщини відбудеться понад 100 масових заходів, у яких планують взяти участь близько 40 тисяч громадян. 

Публічний порядок та безпеку громадян будуть забезпечувати понад 1200 працівників поліції та 240 представників громадських формувань.

За словами начальника Головного управління Національної поліції Херсонщини Артура Мєрікова, поліція області працює у посиленому варіанті. Більша кількість масових заходів відбудеться 9 травня, тому для забезпечення публічного порядку та безпеки громадян у цей день будуть залучені понад 1000 поліцейських та 160 представників громадських формувань.

Поліція області нагадує, що Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на всій території України забороняється використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів.

За вказані дії статтею 436-1 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність у вигляді обмеження або позбавлення волі строком до 5 років або позбавлення волі до 10 років.

Разом з тим повідомляємо, що згідно зі ст.4 вищевказаного Закону заборона не поширюється на випадки використання комуністичної символіки на державних нагородах, ювілейних медалях та інших відзнаках, якими нагороджувались особи до 1991 року та протягом 1991-2015 років у зв’язку з річницями подій періоду Другої світової війни, а також на документах, що посвідчують нагородження ними.

Головне управління Національної поліції в Херсонській області закликає громадян під час святкових заходів діяти згідно з чинним законодавством, не порушувати публічний порядок та не піддаватися на провокації, проявляти взаємоповагу та толерантність до усіх учасників заходів.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів