Підтримати нас

Бійка за вулицю Лютеранську/Гандзюк (фото, відео)

Автор статті
01 березня 2019 11:12
699
Поширити:

У п’ятницю, 1 березня, на  сесії міськради побилися прихильники та противники перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк.

Усе почалося з того, що активісти  розгорнули плакати, спрямовані  проти зміни назви. Їх кинувся рвати друг Катерини Гандзюк Сергій Нікітенко. Поліція одразу ж затримала його та вивела з приміщення.

Нагадаємо,  чергова сесія міської ради почалася ще 22 лютого. У цей день депутат Матковський з голосу вніс пропозицію про перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк. Більшість депутатів підтримали цю пропозицію. Але тоді обранці  не розглянули всі питання порядку денного, тож міський голова переніс засідання на 25 лютого. Друга і третя спроби продовжити сесію провалилися через протести херсонців проти перейменування вулиці Лютеранської.

Поліція затримала Сергія Нікітенка за те, що він почав рвати плакати мітингувальників.

Інша подруга Катерини Гандзюк, Лілія Власова(Якубсон), почала обливати активістів водою. Її також затримали правоохоронці. На обох затриманих поліція склала адміністративний протокол за статтею 173 - дрібне хуліганство.

Тим часом правоохоронці не пропускали мітингарів до депутатської частини сесійної зали. Тож в іншій частині зали утворилося скупчення протестувальників. Після штовханини та словесних перепалок представники Національного Корпусу побилися з людьми у військовій формі.

Поліціянти зупинили бійки та вивели всіх  із сесійної зали на вулицю. Проте це не зупинило протестувальників і вони продовжили битися під стінами міської ради (відео).

Однак крім перейменуванням вулиці Лютеранської, на цю сесію також винесено резонансне питання про передачу землі суднобудівного заводу у власність товариства “Смарт Мерітайм Груп”, що належить до холдингу “Смарт-груп” російського олігарха , а нині депутата Верховної Ради, Вадима Новинського.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ