Підтримати нас

Безвіз для Херсонщини й України – новий щабель на шляху до євроінтеграції

11 червня 2017 08:00
233
Поширити:

Вчора, 10 червня, на площі Свободи для всіх бажаючих надавалися консультації щодо оформлення біометричних документів, як одного з вимог для перетину кордону без віз.

Консультації проводили спеціалісти управління Державної міграційної служби у Херсонській області за ініціативи голови обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва.

Працівники міграційної служби роз’яснювали пересічним громадянам про процес оформлення базового пакету документів, що необхідні для виїзду до Європи, процес оформлення паспорта з біометричним носієм і строки можливого перебування українців на території країн ЄС.

Протягом нетривалого часу до спеціалістів звернулося близько ста мешканців Херсонщини з різними запитаннями.

Поспілкувавшись з ними, можна було зрозуміти, що більшість громадян зрілого віку прагне відвідати країни Європейського Союзу, щоб побачитися з рідними чи друзями, які там проживають. А от молодь цікавить можливість подорожувати або навчатися, відкривати нові можливості й обмінюватися професійним досвідом.

Слід зазначити, що для громадян України діятиме гостьова віза, яка дає змогу перебувати на території країн ЄС протягом 90 діб в період не більше 180 днів.

Як зазначають самі люди, що звернулися за консультаціями до спеціалістів управління Державної міграційної служби у Херсонській області, така акція дуже доречна для тих, хто найближчим часом планує оформлювати відповідні документи для виїзду з України на нетривалий термін, - це значно економить час оформлення й затвердження документів.

Як зауважив в. о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій, ухвалення рішення Ради міністрів ЄС про безвізовий режим для громадян України – це справжня перемога нашої держави, яка була здобута дуже важкою ціною.

«Протягом 25-ти років Україна прагла утвердитися як достойна європейська держава. Хіба не можуть про це свідчити події Майдану і та прогресивна молодь, яка ціною власного життя прагнула свободи, розвитку й входження до європейського суспільства? Ми досягли цієї мети, тому що Україна й Херсонщина, зокрема, повноправні учасники ряду розвинених європейських країн, тож тепер є всі можливості співпрацювати з ними, обмінюватися досвідом, а молодь зможе навчатися, розширювати власні обрії та втілювати їх у життя на Батьківщині», - звернув увагу Дмитро Бутрій, присутній на заході.

Він також зазначив, що ухвалення безвізового режиму вигідне як економічно, так і політично для України, адже це – реальна можливість розвивати попит українських товарів закордоном. А, враховуючи сьогоднішню ситуацію в країні й відносини з державою-окупантом, безвіз дає змогу стати Україні одним із членів організацій безпеки держав

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів