Підтримати нас

Арешт учасника у справі вбивста Гандзюк. У чому його звинувачують

Vgoru
13 листопада 2018 07:32
554
Поширити:

Екс-помічника народного депутата Миколи Паламарчука Ігоря Павловського арештували у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Його затримали у суботу, 10 листопада, у Херсоні. Про це – у сюжеті Радіо НВ.

Як розповів речник ГПУ Андрій Лисенко, Павловського арештували без права внесення застави. Його підозрюють у співучасті в умисному вбивстві. Лисенко також нагадав, що слідство у кримінальному провадженні веде СБУ за процесуального керівництва Генеральної прокуратури.

“Йому [Павловському] інкримінується стаття 27 - організація і стаття 115 ч.2 - умисне вбивство з особливою жорстокістю ККУ”, - розповів Лисенко.

Інформацію про арешт Павловського підтвердила речник Служби безпеки України Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

Затримання підозрюваного може допомогти вийти на замовників злочину, зазначив народний депутат та голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради із розслідування вбивства Катерини Гандзюк Борислав Береза. Він зазначив, що під тиском громадськості правоохоронні органи активно займаються розслідуванням цього вбивства. На думку Берези, результати розслідування можуть з'явитися вже найближчим часом.

Імовірно, між Павловським та замовниками вбивства - кілька ланок посередників, тому поки що зарано говорити про те, що цей арешт допоможе встановити особу замовника.

Таку думку висловив громадський активіст Роман Сініцин.

“Від Павловського до замовників є декілька ланок. Але це хороший сигнал. Без тиску і акцій нічого не працює в цій країні. На Павловського вказували виконавці. Деякі з них ще два місяці тому. Чому він два місяці був на волі, для нас питання”, - сказав Сініцин.

Раніше активісти назвали Ігоря Павловського можливим посередником у вбивстві активістки. На їхню думку, Павловський передав гроші виконавцям злочину від замовника.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів