Підтримати нас

Амброзію виявляють по всій області

Автор статті
12 вересня 2018 12:27
575
Поширити:

На Херсонщині амброзію виявляють усіх районах області. Про це передає ПІК з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби.

"При виявленні навіть поодиноких рослин у місцях скупчення людей, власникам земельних ділянок виписують розпорядження про необхідність їх негайного знищення згідно зі ст. 10 Закону України «Про карантин рослин». Станом на 10 вересня поточного року державними фітосанітарними інспекторами області виписано понад 130 розпоряджень. На сьогодні амброзію виявлено в усіх районах області та нашого міста, але найстрашніше – наявність цієї шкідливої рослини у парках та скверах, де гуляють діти і перебувають дорослі. Тож закликаємо усіх небайдужих громадян до спільної боротьби з цим небезпечним бур’яном", - йдеться у повідомленні.

Контроль у сфері благоустрою населених пунктів здійснюють органи та особи, що визначені статтями 39-41 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», державні фітосанітарні інспектори проводять обстеження населених пунктів, зон відпочинку, дошкільних та шкільних закладів. 

Основні заходи по боротьбі з карантинними бур’янами державні фітосанітарні інспектори здійснюють на сільгосппідприємствах. Починаючи з червня місяця проведено обстеження понад 265 тис. га земельних угідь в вогнищах карантинних бур’янів.

Як знищити амброзію? Виявивши вогнище амброзії, негайно видаляйте рослини з ділянки і знищуйте їх. Не слід залишати амброзію з недорозвиненим насінням, бо вона має здатність отримувати поживну речовину з уже скошеної або вирваної з корінням рослини та надавати можливість насінню дозрівати. Саме тому, амброзію слід або прикопувати на глибину понад 50 см, або пропускати через подрібнювач.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ