Підтримати нас

Активісти роздали нагороди українським "вченим" за сумнівний внесок у науку

Vgoru
14 грудня 2016 04:21
244
Поширити:

Активісти антиплагиатної ініціативи Дисергейт обрали переможців "премії" Академічна негідність року за дискредитацію наукової спільноти в Україні.

Серед переможців двічі відзначилася Катерина Кириленко - завідувач кафедри філософії КНУКіМ та дружина віце-прем'єр-міністра України В'ячеслава Кириленка.

Переможці були представлені в номінаціях: плагіатор року, фальсифікатор року, псевдовчений року, токсичний ректор та посіпака року.

Переможця номінації визначали 50/50 користувачі Facebook та члени групи Дисергейт.

Плагіатор року

Переможцем у номінації плагіатор року стала завідувач кафедри філософії КНУКіМ, докт. мед. наук, доцент, дружина віце-прем'єр-міністра України В'ячеслава Кириленка, Катерина Кириленко. За словами доктора філософських наук Тетяни Пархоменко: "кейс Катерини Кириленко став не просто зразковим прикладом системного плагіату, він став маркером руйнування державної вертикалі в управлінні освітою і наукою в Україні та моральної та/або професійної деградації людей".

Фальсифікатор року

За плагіат у статті "Епігеномна характеристика атопічних захворювань у дітей"

Олександр Волосовець - член Національної агенції із забезпечення якості вищої освіти, член-кореспондент Національної академії медичних наук, д-р мед. наук, професор.

Псевдовчений року

Знову Катерина Кириленко за псевдонауковий і одночасно сплагіачений текст в докторській дисертації та за "віддкриття" Лептонного Бога.

Токсичний ректор

Вручається главі ВНЗ, який діє протиправними методами для досягнення власних інтересів – владарювання, захоплення активів, розподіл доходів. У номінації виграли відразу два ректора:

Ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський у народному голосуванні та ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко за версією членів Дисергейта.

Посіпака року

Дісталася міністру освіти Лілії Гриневич за її внесок у підтримку плагіату і спроби виправдати Катерину Кириленко - дружину свого безпосереднього керівника.

Таким чином в Дисергейті хочуть звернути увагу громадськості на проблеми в науці і очистити систему від плагіаторів, псевдовчених та чиновників-шкідників, пише Дзеркало Тижня.

"Ми повинні зупинити численні крадіжки інтелектуальної власності, вал низькоякісних наукових публікацій, призначених для здобуття наукових ступенів та вчених звань, захист дисертацій, які не містять наукової новизни", - говорить координатор антиплагиатної ініціативи Світлана Благодетелева-Вовк.

Переможці на вручення премії не прийшли.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ