Підтримати нас

Аеродром у Джанкої став головним логістичним хабом армії рф після відступу з Херсона

Vgoru
12 грудня 2022 08:31
650
Поширити:

Військовий аеродром біля міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму став головним логістичним хабом для російської армії та місцем базування ударних гелікоптерів. Про це повідомляють журналісти проєктів Радіо Свобода – з посиланням на супутникові знімки Planet Labs та коментарі експертів.

«Дуже ефективним, своєчасним і взагалі корисним для подальших наших дій на Херсонщині було б ураження аеродрому Джанкой. Вивести цей аеродром наглухо, надовго – це буде дуже хорошим кроком, задля ускладнення проблеми з логістикою для південного угруповання противника», – розказав експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк.

Журналісти Радіо Свобода також проаналізували супутникові знімки Planet Labs за 31 жовтня 2022 року. На них можна побачити, що на аеродромі в Джанкої стоять понад півсотні гелікоптерів – КА 52, Мі 28, Мі 35, Мі 8 та безліч облаштованих місць для розміщення зенітно-ракетних комплексів і ППО. А також щонайменше три склади з боєприпасами. До того ж крім гелікоптерів, аеродром дуже часто приймає вантажні літаки та штурмовики Су-25.

Раніше ми повідомляли, що росіяни позначають Херсон у документах як 84-й регіон рф.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ