Підтримати нас

Адмірал з помилками: коли на херсонських автобусах виправлять неточності у назві вулиці?

Автор статті
24 лютого 2020 13:00
762
Поширити:

По Херсону продовжують їздити комунальні автобуси з двома помилками в назві вулиці на табло. Мова йде про неправильне написання прізвища адмірала Сенявіна, проспект імені якого розташований в Таврійському мікрорайоні міста.

Нові автобуси марки «Еталон», які херсонська міськрада закупила в кінці 2019 року, обслуговують три маршрути Херсона: №5, №6 та №17. Маршрут №6, що поєднує ІV Таврійський з набережною проспекта Ушакова, наразі обслуговують вісім автобусів. Світлодіодне табло на деяких з них повідомляє: кінцеві зупинки розташовані біля готелю «Фрегат» та на проспекті Сінявина.

Адмірал Дмитро Миколайович Сенявін — російський військовий діяч, був приквартирований до херсонського порту. Мешкав у місті з 1800 по 1803 рік, розповідає краєзнавець Єгор Сидорович. Особливими діяннями щодо розвитку міста не відзначився. Та через те, що займав вищу офіцерську посаду, міська влада вирішила увічнити його прізвище в історії Херсона.

За словами директора комунального підприємства «Херсонкомунтранссервіс», що обслуговує маршрут №6 Павла Ткаченка, про неправильне написання вулиці на табло автобусів він знає. Це питання підіймалося ще майже два місяці тому. Ситуацію вирішили, але через проблеми з програмним забезпеченням у нових автобусах, назва знову змінюється на попередню, з помилками:

"При мені виправляли прізвище, — згадує Павло Ткаченко. — Але, як мені пояснили, стара версія зберігається десь у кеші*. Автобус зранку заводиться, підвантажує стару версію і знову їздить по місту з хибами".

Як розповів директор «ХКТС», проблема з табло і взагалі з електронікою в нових автобусах виникла ще на декількох машинах. Наприклад, дублювалися назви зупинок. Довелося змінити програмне забезпечення на п’яти одиницях транспорту:

"На цих автобусах індійські двигуни «Ashok» і, схоже, електроніка теж, — ділиться Павло Ткаченко. — За документами вона наша, але за фактом використання її… ми вже на п’яти одиницях повністю «перепрошивали» мізки. Фактично, це третина з усіх закуплених автобусів".

Міському бюджету за подібні ремонтні роботи платити не довелося — це гарантійні випадки, наголошує директор комунального перевізника. А зміна назви вулиці на світлодіодному табло залишається питанням часу: після того, як очиститься кеш і на його місці утвориться новий, виправлений запис. 

Нагадаємо, закуплені у жовтні 2019 автобуси «Еталон» вже ламались раніше.

Читайте детальніше: як в Херсоні планують поєднати три вокзали новим автобусним маршрутом.

Також ми писали, що таке план сталої мобільності міста та чому він потрібен Херсону.

Читайте також, чому точка неповернення щодо закупівлі 50 нових тролейбусів для Херсона вже позаду.

*Кеш (від англ. cache — схованка) — частина оперативної пам'яті, де зберігаються копії часто використовуваних даних. Забезпечує до них швидкий доступ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ