Підтримати нас

Абсолютна більшість людей, які знаходяться на тимчасово окупованій території Херсонщини - це наші патріоти

Vgoru
22 травня 2023 16:58
490
Поширити:

Правобережна Херсонщина чи лівобережна, скоріше, звучить як штучне розʼєднання. Таку думку озвучив  голова Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу», депутат фракції «Слуга Народу» у Херсонській обласній раді Юрій Соболевський. Він розповів, що Херсонщина у війні. Час перебування її жителів у тимчасовій окупації різниться. Однак потерпають від окупанта дві частини області, розділені лише геграфічно - річкою. 

Юрій Соболевський зазначив, що із жителями тимчасово окупованих громад підтримується звяʼзок.

«Звичайно, ми підтримуємо звʼязок з усіма нашими людьми. Зараз ситуація у тимчасово окупованих громадах складна. Вона складна як в гуманітарному плані - це фактично гуманітарна катастрофа, так само вона дуже складна в безпековому плані. Ми розуміємо, що там інші ризики - постійна фільтрація, обшуки, арешти, тиск на людей стосовно реалізації програми примусової паспортизації. Почастішали проблеми з електро- та водопостачанням. Постійні ротації і, як наслідок, обкрадання наших людей по колу», - каже Соболевський. 

Він наголосив, що наразі пропаганда росіян - страшна. 

«Психологічно, витримувати цих покидків дуже важко. Але ще раз наголошу - є впевненість у тому, що у тимчасовій окупації абсолютна більшість людей патріоти України. Вони вірять у звільнення, підтримують один одного і ризикуючи власним життям надають інформацію українським військовим. Вони борються за Україну так само, як і борються вже звільнені громади. Херсонщина здала екзамен на патріотизм. Ну, а крапку у цьому театрі абсурду російської навали, яка повірила у свою безкарність, поставлять наші Сили оборони», - коментує Соболевський.

В його баченні ситуації - час терору жителів Херсонщини йде до свого завершення. «Справедлива розплата очікує на кожного, хто посягнув на найголовнішу цінність людини - життя», - наголошує Соболевський.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів