Підтримати нас

750 номер газети «Вгору»

09 лютого 2017 09:00
559
Поширити:

Дорогий читачу! Сьогодні ми видали 750-й випуск газети “Вгору” – газети, яку 15 років тому задумали, щоб допомагати людям нашого краю відстоювати свої права й змінювати життя на краще.

Ми хотіли створити таку газету, яка б надихала, додавала енергії, щоб у всіх нас – її авторів і читачів – росла й міцніла впевненість у своєму праві й воля до боротьби. Щоб той, хто читатиме її, вже ніколи не міг би сказати: “не буває чесних газет”.

Ми завжди писали й пишемо тільки те, у що віримо. Ми дуже любимо Херсон, Херсонщину, Україну, і нам не все одно, що відбувається з нашою Батьківщиною.

Ми пишаємося тим, що багато людей звертаються до “Вгору” як до останньої інстанції, де не відмахнуться, не зрадять, напишуть правду і заступляться. Ми пишаємося тим, що наша Агенція журналістських розслідувань “АЖУР “Вгору” разом із громадськими активістами Херсонщини – однодумцями й вірними соратниками – рятували єдиний у Таврійському мікрорайоні м. Херсона парк “Дубки” від вирубки, Шахово-шашковий клуб – від незаконного привласнення, лиман “Збур’ївський кут”, дитячий курорт у Скадовську – від “прихватизації”, Херсонське тролейбусне депо – від розорення і знищення, сільського голову Старої Збур’ївки Віктора Маруняка від тюрми через сфабриковану кримінальну справу, Комунальну установу “Центр з надання безоплатної первинної правової допомоги” у Скадовську – від ліквідації. Завдяки нашим публікаціям уже кілька років поспіль вдається боронити Антонівський пляж від злодійських спроб можновладців привласнити берег і збудувати на ньому котеджі.

Ми пишаємося тим, що наша газета – єдина в області, яка регулярно розповідає про гарні справи громадських організацій і постійно бере участь у правозахисних кампаніях.

У цих та в багатьох інших ус­піш­них кампаніях об’єдналися най­кращі люди нашого краю, і для нас – колективу газети “Вгору” – велика честь і натхнення бути в одному строю з ХОО КВУ, ГО “Правовий простір”, ГО “Південь”, МГО “Нова генерація”, Благодійний Фонд “Джерело життя”, ГО “Центр “Успішна жінка”, ГО “Скадовщина – мій рідний край”, Херсонський клуб екстремальної журналістики, ЦМІ “Тотем”, Благодійний фонд “Захист”, ГО “Режисер.Орг”, ХМГО “За майбутнє Херсона”, Центром допомоги армії, Херсонською міською спілкою захисту прав споживачів та багатьох інших.

Саме завдяки об’єднанню багатьох громадських організацій Нижньодніпровські плавні сьогодні мають статус Національного парку – колектив “Вгору” разом із десятками правозахисників та екологів послідовно боровся за це з 2002 року, відколи існує газета.

Ми – єдина газета в Херсоні, яка у 2014-му практично щодня розповідала про події Євромайдану.

Наші журналісти першими почали їздити на кордон із Кримом після анексії півострова, возити допомогу військовим і писати про їхні проблеми.

Наша газета єдина в області відкрила рубрику “На допомогу переселенцям”, наші журналісти регулярно виїздять у віддалені райони разом із юристами БО “Фонд милосердя та здоров’я”, аби допомогти людям, що опинилися в біді. А також разом із волонтерами їздять в зону АТО, підтримують воїнів-земляків і пишуть правдиві історії про війну і героїв.

Нам – не все одно, саме тому представники нашої газети брали участь у відборі кандидатів до нової патрульної поліції, а також у переатестації старих міліцейських кадрів. Ми єдина газета, яка писала і пише про хід люстрації на рівні держави та Херсонщини.

Ми пишаємося тим, що разом з юристами “Фонду милосердя та здоров’я” допомогли сотням стариків, інвалідів, багатодітних сімей повернути вкрадене шахраями житло, захистили чесних голів сільрад, яких чиновники й міліція намагалися оголосити “хабарниками”, щоб не заважали розкрадати землі сільських громад.  

Наша газета унікальна іще й тим, що ми не лише проводимо журналістські розслідування, а розсилаємо чиновникам, відповідальним за вирішення проблем, критичні публікації з питанням: “Яких заходів вжито?”. Відповіді публікуємо під рубрикою “Влада прочитала “Вгору” – з коментарями юристів, правозахисників, громадських лідерів і розсилаємо вже у вищі інстанції. Це дуже ефективний інструмент, який примушує місцевих чиновників згадувати про закон і обов’язки. Саме в такий спосіб ми допомогли колективу солепромислу в селі Геройському – останньому в області солепромислу! – врятувати підприємство від розорення.

У тому, що газета “Вгору” за 15 років стала дуже впливовою, є заслуга не лише злагодженого редакційного колективу, а й у великій мірі – наших талановитих небайдужих авторів: екологів і краєзнавців Михайла Підгайного, Сергія Дяченка, голови ХОО Комітету виборців України Дементія Бєлого, спортивного оглядача Олександра Крупіци, юристів Фонду милосердя та здоров’я Наталі Козаренко, Олени Старюк, Уповноваженого з прав людини м. Скадовська Івана Шульги, журналістів Ксенії Келіберди, Андрія Бейника та багатьох інших.  

У першому випуску газети ми надрукували цитату індійського філософа й політичного діяча Махатми Ганді: “Я виявив, що життя існує серед руйнації, а отже, повинен існувати закон вищий, ніж закон руйнації. Тільки за такого закону суспільство буде збудоване правильно й розумно, а життя буде варте того, щоб його прожити”. Таким законом Ганді вважав любов. Ми живемо в не найлегші для країни часи, тому час від часу передруковуємо цю цитату знову й знову, щоб не втратити орієнтир. Ми віримо в цей закон любові! І ми віримо в те, що завдяки спільній роботі небайдужих громадян, у тому числі й колективу газети “Вгору”, українське суспільство врешті решт буде збудоване правильно й розумно.

Алла Тютюнник, Леонід  Бондарчук, Ірина Ухваріна, В’ячеслав Гусаков, Олена Піменова, Наталя Бімбірайте, Ілона Полесова, Юлія Лук’яненко, Тетяна Кулик, Тетяна Крючкова, Денис Костюнін, Анна Коваленко.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ