Підтримати нас

116 днів перебуває в полоні російських військових голова спілки ветеранів АТО з Херсонщини

Vgoru
10 липня 2022 12:14
1,191
Поширити:

У полоні російських військових 116 днів перебуває начальник відділу освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту Олешківської районної державної адміністрації Херсонської області, голова ГО спілки ветеранів АТО Олександр Зарівний.

Про це Суспільному розказав син полоненого Олександр.

За словами Олександра, його батька військові РФ забрали 17 березня.

"Російські військові прийшли до нас додому. Вони погрожували зброєю моїй матері та сестрі. Батька забрали в наручниках і обіцяли повернути, давали "слово офіцера". Із того часу, ми ніяк не можемо з ним зв'язатися. Телефон вимкнено, на прохання відпустити російські військові казали, що ми его відпустимо, але він і досі в полоні", – каже чоловік.

З перших днів війни, в Олешках залишаються багато розбитих колон російських військових.

"Одним із "подарунків" росіян стала офіцерська планшетка. У списках були всі атовці Олешок, працівники поліції, ДСНС, афганці. Там були вказані їх прізвища, ім'я та по батькові. А також адреси проживань, автомобільні номери, хто й де проходив службу. Це була запланована чистка населення, вони забирали всіх, хто може хоч якось чинити спротив. Рейди почались 17 березня й не закінчуються навіть зараз. СССРівська чорна Волга перетворилася на ранкову колону рашистів під вікнами. Вибиті двері та зламану психіку родин. У декого оселі обкрадали під виглядом "осмотра на предмет огнестрельного оружия", – говорить Олександр.

Родина полоненого зверталася на гарячу лінію з питань військовополонених унаслідок російської агресії, в організацію "Патріот Донбасу", залишали заявку на Червоний Хрест. Також вони додавали заявку декілька разів у Національне інформаційне бюро, уточнюючи нові дані.

Олександр говорить, що Служба безпеки України підтвердила знаходження Олександра Зарівного в списках на обмін.

"Мені вдалося з'ясувати, де знаходився мій батько впродовж 116 днів. Близько 4 тижнів він перебував у Херсонському ізоляторі тимчасового утримання, який захопили військові РФ. Після цього його перевезли в Сімферопольське СІЗО, де він перебував до останнього часу. А за останніми даними, що я отримав, його збираються осудити на 20 років за злочини проти російськомовного народу Донбасу. Його стан здоров'я незадовільний. Тато має гематоми від катувань та зламану руку. У нього проблеми із серцем та нирками. Він потребує цивілізованого лікування та визволення", – каже син полоненого Олександр.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів