Підтримати нас

11 років ув’язнення отримала одеситка за збір коштів для бойовиків “ДНР”, які воювали на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
29 травня 2023 09:43
465
Поширити:

Жителька Одеси отримала 11 років позбавлення волі за пособництво державі-агресору. Вона збирала кошти для бойовиків “ДНР”, які брали учать у захопленні Маріуполя та частини Херсонщини.

Про це повідомляє Служба безпеки України.   

У грудні 2022 року контррозвідники СБУ затримали її під час контрдиверсійних заходів на Одещині.

За даними слідства, у 2016 році її двоє родичів вступили до лав підрозділу «ДНР Спарта» і воювали проти сил АТО/ООС на сході України. На початку повномасштабного вторгнення вони брали участь у захопленні Маріуполя та частини Херсонщини.

Жінка організувала для них збір коштів. Для цього в месенджерах та соцмережах «Вконтакте» і «Одноклассники» розмістила повідомлення із закликами про грошову допомогу загарбникам. Також вона прикріпила фото з реквізитами російської банківської картки.

Її засудили до 11 років та 4 місяців із конфіскацією майна. 

Раніше СБУ країни повідомила про підозру в колабораційній діяльності голові окупаційної адміністрації Старої Збур’ївки Олені Ротонос. Їй загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Вона підбирала “кадри” для окупаційної адміністрації та закладів освіти, сприяла оформленню матеріальної “допомоги” від росіян, організовувала проросійські масові заходи в селі.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ