Підтримати нас

10 шкідливих звичок для нирок

Vgoru
Автор статті
04 листопада 2018 18:07
580
Поширити:

Нирки — один з найважливіших органів у вашому організмі, які виконують набагато відповідальнішу роботу, ніж думає більшість людей. 

Недостатнє вживання води

Головна функція нирок - фільтрувати кров і виводити токсини та відходи з організму. Якщо ви часто зневоднені і не споживаєте достатньо води, то відходи і токсини можуть почати накопичуватися і завдати шкоди ниркам.

Надлишок солі у раціоні

Сіль є важливим мінералом для вашого здоров'я, але люди, як правило, споживають занадто багато солі кожного дня, що викликає підвищення артеріального тиску і, в кінцевому рахунку, робить великий стрес на нирки. Загальна рекомендація - добова норма солі не повинна перевищувати 5 г на день.

Затримка сечі

Нирки відіграють важливу роль у виробленні сечі та виведенні її з організму. Якщо ви часто ігноруєте бажання піти в туалет, тому що ви занадто зайняті або зайняті іншими речами, то ви створюєте великий тиск на нирки, що може призвести до захворювання нирок, каменів у нирках, ниркової недостатності та нетримання сечі.

Надмірне споживання цукру

Надмірне споживання цукру може впливати на функціональні можливості нирок. Дослідження показали, що у людей, які вживають 2 або більше солодких напої щодня, в кінцевому підсумку виявляють білок у сечі, що є однією з перших ознак того, що ваша нирка не працює належним чином.

Дефіцит вітамінів та мінералів

Добре збалансоване харчування з великою кількістю фруктів і овочів - це не тільки шлях до зниження ваги, а й гарантія забезпечення правильної роботи організму. Дефіцит вітамінів та мінеральних речовин може стати основною причиною ряду проблем зі здоров'ям. Наприклад, якщо мова йде про вашу нирку, дефіцит вітаміну В6 та магнію (один з поширених недоліків сучасного харчування) може збільшити ризик утворення каміння у нирках.

Вживання великої кількості тваринного білка

Споживання великої кількості м'яса, особливо червоного м'яса, вводить багато білка у вашу систему, що може збільшити метаболічне навантаження на нирки. Надмірне споживання білка має тенденцію до перенавантаження нирок, і цей постійний стрес може призвести до пошкодження нирок та їх дисфункції. Спробуйте зменшити кількість м'яса в раціоні і одержати частину білка з рослинних джерел.

Недостатній сон

Сон дає тілу шанс на відновлення та зцілення. Хронічна відсутність регулярного сну не дає вашому організму можливості на відновлення, а це ще більшого стресу та потенційних захворювань нирок.

Надлишок кофеїну в раціоні

Точно так само, як сіль, кофеїн також може підвищувати артеріальний тиск і, в кінцевому рахунку, створити сильне навантаження на нирки. Споживання занадто багато кави або інших напоїв з високим вмістом кофеїну з часом негативно впливає на роботу нирок.

Зловживання знеболювальними препаратами

Знеболюючі препарати застосовуються для майже будь-якої хвороби або болю, навіть незначної природи. Хоча вони здаються нешкідливим, частий прийом знеболюючих може мати негативний вплив на нирки і завдати їм шкоди. Є багато натуральних засобів і речей для подолання болю, які можуть допомогти зменшити потребу в знеболюючих засобах.

Споживання алкоголю

Хоча іноді келих вина або іншого спиртного напою не наносить надто багато шкоди нашому тілу, більшість людей не зупиняються після однієї порції. Алкоголь насправді є токсином, і коли ви споживаєте надмірну кількість його або часто вживаєте спиртні напої, це пошкоджує роботу нирок.

 Не нехтуйте цими порадами і намагайтеся позбутися шкідливих звичок.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ