Підтримати нас

Жителям окупованих територій можна оформити пенсію дистанційно

Vgoru
Автор статті
23 червня 2022 05:10
3,031
Поширити:

Мешканці окупованих міст та селищ звертаються до громадської приймальні Благодійної організації “Фонд милосердя та здоров’я” (БО ФМЗ) з питанням, як наразі оформити пенсію, адже профільні державні установи в їх населених пунктах не працюють.

Як пояснюють юристи громадської приймальні БО ФМЗ, заяву про призначення пенсії можна подати онлайн.

На сайті Пенсійного Фонда України є Портал Електронних послуг, на якому є окремий розділ, де можна подати заяву на отримання пенсії.

Але спочатку треба авторизуватися (зареєструватися) на Веб-порталі ПФУ за допомогою КЕП - кваліфікованого електронного підпису.

Далі:

Крок 1 – заповнити атрибути заяви на призначення пенсії (персональні дані; адресні дані; дані документів, що посвідчують особу; контактні дані тощо);

Крок 2 – відповісти на питання анкети-опитування для визначення документів, скан-копії яких необхідно надати;

Крок 3 – прикріпити скан-копії документів.

Після цього отримаєте екранну форму заяви на призначення пенсії, в якій надається можливість подальшого редагування даних. Саме там можна стежити за обробкою заяви спеціалістами ПФУ та отримати рішення про призначення пенсії.

Адреса ресурсу для подання заяви тут.

Якщо у вас немає кваліфікованого електронного підпису, зверніться до будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів, надавши заповнену реєстраційну форму, ваші паспортні дані та номер платника податків. Вартість послуги - близько 200 гривень, але може відрізнятися в різних центрах сертифікації ключів.

Повний перелік таких центрів – за посиланням.  

Користувачі ПриватБанку можуть отримати електронний підпис безкоштовно в особистому онлайн кабінеті «Приват24» або у відділенні банку.

Подати онлайн-заяву на призначення пенсій також можна через портал Дія.

Так оформити пенсію можна:

  • за віком;
  • за вислугу років;
  • за інвалідністю;
  • у разі втрати годувальника.

Щойно рішення про призначення пенсії буде ухвалено, на електронну пошту надійде сповіщення. Завантажити та роздрукувати рішення можна в кабінеті громадянина в розділі Послуги — Отримані документи.

Якщо ви зможете виїхати на підконтрольну Україні територію, то можна звернутись до будь-якого сервісного центру ПФУ незалежно від регіону. Місце реєстрації та фактичного проживання значення не мають.

P.S. Отримати безоплатно правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні БО ФМЗ можна за телефонами:  + 380 66 790 9021 (Телеграм, Viber), понеділок - п'ятниця з 9.00 до 17.00

Електронна адреса: FMZ_pravo@ukr.net

ВПО з Херсонської області  у м. Вінниця, Ви маєте можливість звернутись за безкоштовною  правовою допомогою за номерами: +38 (050) 535 54 06, +38 (066) 945 65 60 (Viber, Telegram).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ