Підтримати нас

Ідентифікували ще одне полотно Георгія Курнакова, що вивезене із Херсонського художнього музею

Автор статті
26 квітня 2024 09:01
123
Поширити:
Фото з фейсбука Херсонського художнього музею/Георгій Курнаков (1887-1977). Бузок. 1965. Полотно, олія.

На відео російських пропагандистів, знятому в Центральному музеї Тавриди в листопаді 2022 року, потрапило полотно художника з Херсона Георгія Курнакова “Бузок”. 

Про це повідомили в Херсонському художньому музеї.

Зазначається, що це полотно стало сьомим твором художника, незаконно вивезеним росіянами, яке перебуває у Центральному музеї Тавриди.

Раніше вдалось ідентифікувати викрадені роботи художника, зокрема “Над Дніпром” (1925), “Мокрий луг” (1947), “Дорога” (1952), “Бузок на вікні” (1965), “Осіння пора” (1965), “Троянди” (1965).

  • Перед втечею з міста, наприкінці жовтня – на початку листопада 2022 року, окупаційні війська пограбували херсонський музей, маскуючи свої дії гаслом «збереження культурних цінностей» і називаючи грабунок «евакуацією». Мародерство в Херсонському художньому музеї за допомогою супутникових фотографій зафіксував Смітсонівський Інститут у США. Вкрадені експонати вивезли до Криму, у Центральний музей Тавриди. Херсонські музейники збирають докази російського злочину.
  • Одразу після пограбування картини з Херсонського художнього музею «засвітилися» в Криму – в сімферопольському Центральному музеї Тавриди. Після деокупації Херсона стало відомо, що окупанти вивезли з музеїв Херсонщини 80% колекції.
  • Херсонський художній музей продовжує фіксувати художні твори, викрадені окупаційними військами. Стало відомо про те, що “Ескіз костюма” Сигізмунда Олесевича також незаконно вивезений із музею.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ