Підтримати нас

Загибель птахів на Херсонщині. Агроному оголошено підозру

Автор статті
02 липня 2021 12:28
932
Поширити:

Масова загибель птахів у заповіднику Асканія-Нова і його околицях була однією з найбільш "гарячих" тем на початку цього року і стала відома всій Україні. Поліція отримала близько 25 заяв про подібні випадки.

Нарешті, днями був встановлений і один із винуватців трагедії. Як повідомляють у відділі комунікацій поліції Херсонщини, у Каховському районі агроном одного з фермерських господарств у кінці 2020 і початку 2021 року застосував пестицид "Номайс", що містить бродіфакум - речовину, від якої й гинуть птахи.

44-річний фахівець, знаючи, що наслідки для пернатих будуть серйозними, просто розсипав речовину на землях неподалік від села Питомник територіальної громади Асканія-Нова. Хоча для боротьби з гризунами необхідно помістити цю речовину безпосередньо в нору, а саму нору засипати.

В результаті загинуло 218 сірих журавлів, занесених до Червоної книги України.

Фігуранту повідомили про підозру в причетності до скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ст.247 Кримінального кодексу України, а саме -  порушення правил, установлених для боротьби зі шкідниками і хворобами рослин, та інших вимог законодавства про захист рослин, що спричинило тяжкі наслідки - масову загибель червонокнижних птахів. Санкція статті передбачає покарання в виді сплати штрафу в розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста двадцяти до двохсот годин, або обмеження волі на строк до двох років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ