Підтримати нас

Всеукраїнської правозахисна кампанія «Разом — за безпечні пологи!» запустила сайт

Vgoru
Автор статті
04 жовтня 2021 17:00
1,552
Поширити:

Розказати майбутнім батькам, які права вони мають під час вагітності та пологів, а також навчити їх захищати себе в разі будь-яких порушень — така мета Всеукраїнської кампанії ГО "Докудейз" «Разом — за безпечні пологи!».

Нещодавно було запущено сайт Кампанії - https://bezpechnipolohy.org.ua/

Окрім новин кампанії та тематичних статей, у розділі «Корисні матеріали» на сайті можна прочитати або завантажити інформаційний буклет. Над ним працювала експертка кампанії Євгенія Кубах, а ілюстрації до буклета створив художник та аніматор Микита Лиськов. У буклеті описані права жінок, які можуть бути порушені під час конкретних періодів: вагітності, пологів, післяпологового періоду. А найпоширеніші порушення роз’яснені на прикладі реальних історій жінок, які народжували, за останні 5 років. 

А у розділі «Потрібна допомога?» зібрані контакти та інформація про те, куди звертатися у разі порушення прав під час вагітності та пологів, а також про те, де можна отримати психологічну та юридичну допомогу.

Також, спеціально для кампанії, організовано показ документального фільму «Невидимі» словацької режисерки Майї Мартіняк. 

Через історії пологів трьох жінок режисерка показує істинне обличчя травми та невидиму для суспільства реальність, де жінки змушені мовчати через тиск оточення або медичного персоналу. Фільм відкриває простір для діалогу в суспільстві й доводить необхідність змін не лише в Словаччині, а й у всьому світі.

За допомогою цього документального фільму глядачам пропонують глибше зануритися в травматичний досвід, який отримують жінки та їх партнер(к)и під час та після народження дитини, та поговорити про досвід пологів у різних країнах. Сама ж режисерка особисто представить фільм під час свого першого візиту в Україну на запрошення ГО «Докудейз». Покази за участі режисерки відбудуться в 5 містах під час 18 Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA:

  • 5.10 - Житомир;

  • 6.10 - Кропивницький;

  • 7.10 - Дніпро;

  • 9.10 - Івано-Франківськ;

  • 10.10 - Коломия.

А 16 жовтня о 17.00 відбудеться онлайн-показ фільму.

Стрічку «Невидимі» також можна переглянути в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

Кампанія «Разом — за безпечні пологи!» триватиме до березня 2022 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ