Підтримати нас

Відділення Укрпошти не працює: як змінити спосіб виплати пенсії

Vgoru
Автор статті
09 серпня 2022 15:00
3,600
Поширити:

За офіційною інформацією, пенсію у відділеннях Укрпошти отримували 70 тисяч жителів Херсонщини. Через окупацію області, надскладні умови роботи та небезпеку життю працівників діяльність Херсонської дирекції Укрпошти з 1 липня призупинилася. А люди, які отримували пенсію у поштарів, залишилися без виплат.

Юристи громадської приймальні благодійної організації “Фонд милосердя та здоров’я” підготували інструкцію, як змінити спосіб виплат та продовжувати отримувати пенсію. 

Якщо людина виїхала на підконтрольну Україні територію, можна особисто звернутися до будь-якого найближчого відділення Пенсійного фонду України з заявою про зміну способу виплат. Якщо ж людина продовжує перебувати на окупованій території, зміна способу виплат оформляється дистанційно. 

Покрокова інструкція, як це зробити

Крок 1.

Підготувати скан-копії документів:

  • паспорта;
  • реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • реквізитів, наданих банком (картки).

Крок 2. 

Зареєструватися на Порталі Пенсійного фонду України за допомогою КЕП (кваліфікованого електронного підпису) та зайти до особистого кабінету.

Крок 3.

У розділі “Щодо пенсійного забезпечення” обрати підрозділ “Внесення змін до пенсійної справи” та вкладку “Заява на зміну способу виплати пенсії”.

Крок 4.

Заповнити усі обов’язкові поля та прикріпити скан-копії документів.

Крок 5.

Підпишіть заяву зі скан-копіями документів за допомогою КЕП та надішліть до Пенсійного фонду України.

Результати опрацювання звернення (зміни способу виплати) будуть відображені в особистому кабінеті на порталі  ПФУ у вкладці «Мої повідомлення».

Додатково. Якщо немає банківського рахунку чи КЕП, їх також можливо оформити дистанційно.

Перелік уповноважених банків, через які виплачують, зокрема, пенсії, опубліковано на сайті Міністерство фінансів України (загалом 46 банків).

Як один з варіантів, можливе отримання віртуальної картки в АТ «ПриватБанк», після завантаження додатка «Приват24» і реєстрації, у т.ч. із застосуванням відеоверифікації (фотографування вашого обличчя з паспортним документом).

Після отримання віртуальної карти, починайте оформлювати КЕП.

Переходите за посиланням https://next.privat24.ua/, обираєте розділ «Бізнес» потім «Електронний цифровий підпис для фізичних осіб», потім – «Завантажити сертифікат».

Ця процедура для клієнтів “ПриватБанку” безкоштовна.

Отримати кваліфікований електронний підпис також можна у будь-якому акредитованому центру сертифікації ключів, надавши заповнену реєстраційну форму, паспортні дані та номер платника податків. Вартість послуги - близько 200 гривень, але може відрізнятися в різних центрах сертифікації ключів. Повний перелік таких центрів – за посиланням: https://czo.gov.ua/ca-registry  

P.S. Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні БО ФМЗ можна за телефонами: + 380 66 790 9021 (Телеграм, Viber) щодня з понеділка по п'ятницю з 9.00 до 17.00.

Електронна адреса: FMZ_pravo@ukr.net  

ВПО з Херсонської області у Вінниці можуть  отримати безкоштовну правову допомогу за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ