Підтримати нас

Україна та США обговорили питання міждержавного усиновлення

Автор статті
14 листопада 2019 10:00
699
Поширити:

В Мінсоцполітики відбулася зустріч з питань міждержавного усиновлення з представниками Офісу з прав дитини Державного департаменту Сполучених Штатів Америки – регіональним офіцером з усиновлення Александрою Кантоун, регіональним юридичним радником Ла Тіною Марш, юридичним радником Метью Хакеллом за участі Генерального консула США Джона Балларда, віце-консула Наталі Морін.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Заступник Міністра соціальної політики України Олег Коваль наголосив на необхідності посилення контролю за дотриманням прав усиновлених дітей, які проживають за межами України, оперативного реагування на виявлені факти порушення їхніх прав.

Під час заходу сторони обговорили питання співробітництва України та США у сфері міждержавного усиновлення, оздоровлення та захисту прав дітей, можливого приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення – Гаазької конвенції.

Учасники зустрічі домовилися провести додаткові консультації за участі експертів Офісу з прав дитини Державного департаменту Сполучених Штатів Америки з проблемних питань міждержавного усиновлення, оздоровлення, удосконалення механізмів одержання інформації про дотримання прав дітей, реагування на випадки порушень, удосконалення нормативно-правової бази з цих питань.

Нагадаємо, у парламентському комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики анонсували створення робочих груп для напрацювання законодавства у сфері усиновлення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ