Підтримати нас

У Львові презентують оперу, присвячену загиблому на Донбасі Василю Сліпаку

Автор статті
12 серпня 2020 05:00
804
Поширити:

Прямо зараз у Львові проходять репетиції опери “Ukraine - Terra Incognita”, яка присвячена пам'яті всесвітньо відомого українського соліста Василя Сліпака.

Головною особливістю цієї опери є те, що солісти виконують свої партії не в класичному, а в народному стилі. Відтак творці цього музичного дійства вже говорять про зародження нового жанру — етноопери.

У 2016 Василь Сліпак загинув у бою на Донбасі. У співака був позивний “Міф”, тому оперу умовно поділили на 3 частини: міф-роду, міф-кохання та міф-степу.

Режисурою етноопери займається львівська співачка Уляна Горбачевська. Також вона створила лібрето. Дівчина розповідає, що опера буде складатися з українських пісень: колискових, козацьких та обрядових. За спинами виконавців буде транслюватися сучасне відеомистецтво, також будуть джазові вставки та вокальні імпровізації.

В етноопері зголосилися взяти участь вокалісти з різних міст. Цікаво, що велика частина репетицій проходила в Карпатах — співаки намагалися втекти від міської метушні. У горах вони відчули енергетику, яка панувала декілька століть, коли формувалася народна українська пісня.

Організатори анонсують 2 прем’єри етноопери “Ukraine — Terra Incognita”: перша відеопрезентація відбудеться 24 серпня, у день Незалежності України. Далі команда завершує роботу над костюмами, оркестровим супроводом та сценографією і влаштовує постановку 14 жовтня, у День захисника України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ