Підтримати нас

Сімейних лікарів з Херсонщини вчили тестувати на ВІЛ

Автор статті
22 грудня 2018 04:00
948
Поширити:

Тепер медики первинної ланки медицини зможуть проводити швидке тестування на діагностування ВІЛ-інфекції у своїх пацієнтів.

Якщо сімейний лікар підозрює у хворого ВІЛ-інфекцію, то за протоколом, він має направити його на проходження спеціального аналізу, який визначить його ВІЛ-статус.

Зазвичай мешканці області уникають таких візитів через страх або ж через те, що до закладу з деяких районів області складно діставатися.

Тому, щоб не чекати, коли швидке тестування на діагностування ВІЛ-інфекції офіційно “передадуть” до первинної ланки медицини, експерти благодійної організації “100% життя. Херсонський регіон” організували тренінги в рамках проекту ХелсЛінк, де медиків та соцпрацівників з Херсонської області навчали проводити швидкі тести з діагностики ВІЛ-інфекції.

“У нас є пацієнти, котрі з незрозумілих причин не піддаються лікуванню.Через це у сімейних лікарів виникає пересторога, що це ВІЛ-інфекція пригнічує роботу імунних клітин в організмі людини. Після цього тренінгу я покажу своїм колегам, як проводити швидкі тести. Це допоможе нам своєчасно виявляти або виключати ВІЛ-інфекцію у пацієнтів”, - пояснює заступник завідувача Генічеського центру первинної медико-санітарної допомоги Юлія Олександрівна Овчарова.

Швидкий тест на діагностування ВІЛ-інфекції.

Також учасникам тренінгу розповіли, як правильно налаштувати пацієнта на проходження експрес-тесту на визначення ВІЛ-статусу  та як психологічно підтримати після тестування. Після тренінгу учасники безкоштовно отримали експрес-тести на виявлення ВІЛ-інфекції та засоби контрацепції.

P.S. Публікація підготовлена в рамках всеукраїнського проекту HealthLink:«Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ» та проекту «Тестуйся – а ми допоможемо!»  за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що керує програмою США і надає економічну та гуманітарну допомогу іноземним країнам  більше ніж у 80 країнах по всьому світу. Проект реалізується Благодійною організацією «Благодійне Товариство «100 відсотків життя. Херсонський регіон».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ