Підтримати нас

Шкарлет розповів, як працюватимуть школи після жовтневих канікул

Автор статті
22 жовтня 2020 11:00
728
Поширити:

Найбільші шанси повернутися до повноцінного навчання після осінніх канікул мають учні початкової школи.

Про це в ефірі одного з телеканалів розповів тимчасовий виконувач обов'язків міністра освіти Сергій Шкарлет. За його словами, чи можуть повноцінно навчатися старші класи, залежатиме від ситуації з коронавірусом у кожному регіоні. Найгірший сценарій, який може бути, - це повний локдаун, який був весною, коли всі навчалися на дистанційній формі.

"Якщо після 30 жовтня ситуація, залежно від зонування, покращуватиметься, то хтось вийде на очну форму навчання. Якщо ж це буде "червона" зона, то там школярі залишаться на дистанційці. Я сподіваюся, що перші-четверті класи все ж навчатимуться у повноформатному режимі. Будемо сподіватися на кращий сценарій, але якщо буде гірший, то звичайно - це дистанційне навчання", - розповів чиновник. 

Шкарлет наголосив, що навчальні заклади весняний локдаун, на його думку, пережили гідно.

За словами керівника Міносвіти, забезпечення навчальних закладів засобами захисту - це обов'язки місцевої влади. 

Натомість стежити за тим, як відбувається дистанційне навчання, має Державна служба якості освіти. Вона ж повинна приймати скарги від батьків, якщо вони з якимись речами не згодні.

Шкарлет наголосив, що наразі міністерство заборонило усі великі зібрання, концерти та екскурсії. Рішення про проведення шкільних олімпіад ухвалюватимуть у кожному регіоні окремо. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ