Підтримати нас

Нас привітали зі святами ось так

Автор статті
23 грудня 2017 14:15
596
Поширити:

Кажу "нас", бо хоч і не працюю у Херсонська ЦБС Бібліотека-філія 3 вже другий рік, та проводжу там купу часу, приходжу у гості до колег, на заходи, іноді допомагаю проводити їх. Буквально тиждень тому ми з вами разом були у бібліотеці №3 на Ніч документального кіно DocudaysUA - 2017, бо це єдине місце у Херсоні, де проходять ночі кіно з прав людини у рамках мандрівного фестивалю Docudays UA.

Оце обладнання, яке винесли з бібліотеки сьогодні вночі, теж не впало нам з неба. Його ми отримали за кошти Фонду Білла і Мелінди Гейтс у 2013му у рамках програми Bibliomist. Тоді наш проект "Молодіжна відеолабораторія" було визнано одним із 5 найкращих в Україні. Спочатку пройшов у півфінал - і це було просто вааау для бібліотеки. А потім мені треба було доводити, переконувати під час співбесіди у скайпі Бена, координатора зі США, що ми зможемо втілити усе це. Змогли. І все це обладнання безкоштовно слугувало херсонцям ось уже понад чотири роки.

І після реалізації цього проекту утворилось купа нових, завдяки отриманому досвіду і технічним можливостям бібліотеки. З'явились нові партнерства, відкрилась Первая Херсонская Киношкола, почало змінюватись на краще багато всього. З тих пір бібліотека не стільки сама потребувала підтримки своїх ініціатив, скільки підтримувала місцеві громадські ініціативи, зустрічала гостей і з інших міст України. Тут бували презентації письменників у рамках всеукраїнських турів, музичні вечори, театральні вистави, фестивалі.. Купа всього гарного.

Перша реакція сьогодні на новину про нічне пограбування бібліотеки - лють і розчарування у людях. 
Друга - віра в людей. Ми знову щось придумаємо, створимо нове й відродимо те гарне, що вже було. Ми це можемо. Ustin DanchuckVladimir Rainhearth Людмила Романчук Олена Войдаковська Наталя Письменна Ірина Баштова Елена Таскалина Андрей Польшин Мар'яна Міщенко Galina Nezninska valentina tanchik

Наталя Ткачова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ