Підтримати нас

Зима без опалення, або як затишно пережити холодний період

Vgoru
Автор статті
05 грудня 2022 07:58
3,020
Поширити:

Провести всю зиму у теплих країнах дозволити собі може не кожен. 

Тому поки що залишилося небагато часу до морозів, варто подбати про те, щоб у квартирі було тепло. Або хоча б подумати про те, як можна буде зігрітися у разі вимкненого чи слабкого опалення.

Утеплення квартири

Ті, хто має фінансову можливість, ще можуть встигнути засклити балкон, утеплити стіни квартири. Так при відключенні тепла та електрики приміщення буде остигати не так швидко. А якщо зробити підлогу теплою, решта часу вона послужить додатковим джерелом обігріву квартири.

Прилади для обігріву

За відсутності тепла, але наявності електроенергії, обігрів не доставить складнощів. Для цього можна купити звичайнісінький дуйчик в Києві і включати його в міру потреби. Критерії, які треба врахувати при виборі, – площа кімнати, де він експлуатуватиметься, та потужність приладу.

Що робити за відсутності електрики? Простим, але пожежонебезпечним способом є використання свічок та глиняних горщиків. Тому треба бути дуже обережним. Принцип роботи наступний: вогонь нагріває стінки судини, яка потім повільно віддає своє тепло, нагріваючи в кімнаті повітря. Спосіб не найефективніший і більше підходить для маленьких кімнат при зачинених дверях.

Одяг і взуття

Під теплий спортивний костюм одягніть термобілизну. Зазвичай такого шару одягу достатньо холодної квартири. Це набагато зручніше, ніж ходити по дому у куртці. Ноги зігріють теплі вовняні шкарпетки та капці або утеплені тканинні чобітки.

Текстиль та килимові вироби, Щоб тепло довше не йшло, вікна краще зашторити щільними шторами. Килими в останні роки не модні, але в такому випадку вони стануть додатковим джерелом збереження тепла. Їх можна стелити на підлогу та вішати на стіни. Особливо на ті, що виходять на вулицю із північного боку.

Для комфортного сну у квартирі, що не опалюється, підійде флісова постільна білизна. Можна купити махрове простирадло, вовняний або плюшевий плед. У дні, коли є електрика, можна використовувати електропростирадло. При відключенні світла та наявності відповідного порту вона може деякий час харчуватися від повербанку.

Туристичне спорядження

Відмінне рішення, щоб зігрітися, — невеликий туристичний намет, який можна встановити прямо в кімнаті. Заповнивши її ковдрами та подушками, можна закритися в ній і лягти спати. Простір усередині тканинного будиночка швидко прогрівається від дихання та тепла тіла.

З туристичного спорядження також стане у нагоді газова плита зі змінними газовими балончиками. Вона дозволить розігріти їжу, закип'ятити воду. Теплим чаєм, кавою можна наповнити термоси.

Тілесний контакт

Якщо у вас є домашні тварини – беріть їх із собою у намет чи ліжко. Собаки та котики — не просто вірні друзі, а й чудові грілки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ