Підтримати нас

Заповітний код для довірливого везунчика. ФОТО

Автор статті
24 лютого 2021 15:32
2,344
Поширити:

Цей листок валявся просто на вуличному тротуарі, під ногами у перехожих. Увагу привертала яскрава картинка із зображенням "купюри" в тисячу гривень.

У текстовому повідомленні інформували, що один із щасливчиків, у руках якого опиниться цей документ, може на певній ділянці листка стерти захисне покриття і, побачивши "заповітний код", стане володарем чималенької суми у 400 тисяч гривень.

Ми так і зробили - стерли захисне покриття і - оце так дивина! - під ним виявився саме той найщасливіший код ПТ із цифрами 6187.

Далі таємничі організатори акції, які назвали себе "Комісією з вручення призів "Пошторг", пропонують негайно зателефонувати за вказаним тут же номером телефона (причому, дзвінок нібито безкоштовний). І тоді, мовляв, за наявності збереженої "купюри" людина може розжитися тим самим грошовим призом.

До такого роду "лотерей" українці звикли ще з далеких і лихих дев'яностих років минулого століття, коли людей "розводили" дуже легко і на серйозні гроші. Проте гіркий досвід тих років, мабуть, не особливо навчив легковірних громадян, якщо "акції", схожі на описану вище, досі ще організовуються і, судячи з усього, користуються популярністю.

І це ми ще не згадуємо щоденні випадки шахрайства, коли дорослі люди "клюють" на дзвінки від липових операторів, які, вивуджуючи персональні дані, позбавляють громадян тисячних сум, що зберігаються на банківській картці.

Фото Миколи Овчаренка

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ