Підтримати нас

Як собаки рятують світ: факти

Vgoru
Автор статті
03 січня 2019 18:00
1,424
Поширити:

Фахівці підрахували, що один собака на завданні з пошуку замінює від 20 до 30 людей. Використання навчених собак на місцях катастроф, при пошуку зниклих – стовідсоткова державна необхідність.

Найголовніше про собачу роботу

1. Собак-рятувальників можна розділити на 4 категорії: шукачі з повітря – вони бігають по заданій території і шукають людей; шукачі по сліду – шукають людей по сліду на землі; такі, що ділять запахи – можуть знайти конкретну людину; такі, що не ділять запахи – вони загалом шукають людей або тіла.

2. Найпоширеніші породи пошуково-рятувальних собак: німецькі вівчарки, бордер-колі та лабрадори. При цьому для пошуку й порятунку на воді, звичайно, немає кращого, ніж ньюфаундленд, для пошуку по слідах після німецької вівчарки йдуть добермани і бладгаунди.

3. Собаки, які навчені пошуку жертв катастрофи або нещасного випадку, можуть зі стовідсотковою точністю взимку виявляти тіла людей, не плутаючи їх із тваринами.

 

4. Собака – лавинний рятувальник – здатен відчути запах людини крізь п'ятиметрову товщу снігу. Сенбернари, німецькі вівчарки та лабрадори – найкращі в цій дисципліні.

5. Є легенда про те, що перші в історії пошукові собаки – сенбернари, виведені в монастирі Святого Бернара, носили з собою барила з бренді, щоб відігріти жертв.

6. Основною рушійною силою собак-рятувальників є любов до гри. Собаки, які ведуть пошукові роботи, вважають, що граються.

7. Головним для успішної роботи собаки-слідопита є час. Чим раніше починається пошук, тим він успішніший. Уночі собаки шукають краще, ніж вдень, завдяки висхідним потокам повітря.

8. Собака може знайти запах людини у воді, але через течію точність пошуку невелика.

9. Рятувальники-люди іноді спеціально ховаються на території пошуку, оскільки собаки, якщо вони знаходять під час операції тільки тіла, вважають, що гра йде неправильно.

10. Собаки-рятувальники по-різному повідомляють про виявлені цілі: слідопити зупиняються і голосно гавкають, лавинні собаки повертаються і ведуть людей до знайденого місця.

11. У собак-рятувальників не буває відпустки, вони виходять на пенсію зазвичай у віці 8-10 років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ