Підтримати нас

Взимку опалення стане дорожчим на 40-70% - прогнозує екс-міністр фінансів Ігор Уманський

Автор статті
03 серпня 2021 16:00
1,652
Поширити:

Про це Ігор Уманський написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нафтогаз примусово підвищив ціну на газ. Уряд йому в цьому не заважає. Подорожчання газу тягне за собою підвищення вартості теплової енергії на 40-70%, залежно від регіону, - написав у Фейсбуці економіст, екс-міністр фінансів Ігор Уманський.

 Ціна на газ з 2013 року зросла більш ніж в 10 разів 

Зростання тарифів на опалення спровокує кризу.

Центральна влада удає, що вона нічого не може зробити, бо у нас децентралізація. Вона не заважає регіонам встановлювати будь-яку ціну на опалення. Хочете - підвищуйте на 70%, а не хочете - можете залишити тарифи незмінними. А різницю, яка виникне, компенсувати за рахунок коштів місцевих бюджетів. Бо місцеві бюджети - це дороги, школи, лікарні, порядок в населених пунктах. Фактично, президент та уряд пропонують замість шкіл та доріг витратити ці кошти на компенсацію негативних наслідків діяльності президента та уряду. Це справжня криза. Вона обов'язково завдасть нищівного удару по мільйонах громадян, - каже Уманський.

Люди перестануть платити, вважає економіст.

Ціна на газ з 2013 року зросла більш ніж в 10 разів. Разом з нею росли тарифи на опалення. Вже минулої зими ціна для більшості населення перебувала на межі. Якщо вона зросте ще на 70%, то опалювальний сезон 2021-2022 перетвориться на гуманітарну катастрофу. Або люди просто перестануть платити. Уряд вже готує для них сюрприз у вигляді примусового списання коштів і продажу майна, - підсумував Уманський.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ