Підтримати нас

Вакансії на Херсонщині та державна допомога по безробіттю

Vgoru
Автор статті
18 квітня 2022 11:40
2,359
Поширити:

Херсонський державний обласний центр зайнятості та його філії наразі клієнтів не приймають, але послуги - надаються.

Як жителям окупованого регіону зареєструватися безробітним, отримувати виплати по безробіттю, або знайти роботу - пояснила заступниця директора обласного ЦЗ Наталія Португальська.

З початку окупації центри зайнятості області перейшли на роботу онлайн.

Безробітні, як і до війни, продовжують отримувати виплати по безробіттю на банківські картки. Також людям, які залишилися на окупованій території, можна стати на облік по безробіттю за допомогою Порталу або мобільного додатку Дія та отримувати державну допомогу.

Зареєструватися можна у будь-якому іншому регіоні, де немає бойових дій.

Як це зробити - фахівці служби розробили покрокову інструкцію.

Покрокова інструкція тут: https://www.dcz.gov.ua/storinka/reyestraciya-bezrobitnyh-2022 

Виплати по безробіттю, як і до початку війни, надходять із затримкою на місяць. Але надходять регулярно. Кошти перераховуються на картку банку, в якому відкрито рахунок одержувача. Також можливе здійснення грошових переказів через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”.

Щодо роботодавців, які наймали фахівців та робітників через центри зайнятості Херсонщини, тут ситуація трохи складніше. З початком окупації більшість з них закрили/зняли свої вакансії. Наразі, станом на 15 квітня 2022 року, залишилося всього 117 пропозицій, які є в офіційному державному реєстрі.

Проте з’явилася інша можливість знайти працівників чи влаштуватися на роботу -
Державний центр зайнятості запустив у Телеграм-каналі спеціальний
чат-бот «Робота зараз: Державна служба зайнятості»

Роботодавцю потрібно заповнити нескладну анкету, вакансія одразу публікується у цьому чат-боті. А фахівці служб починають шукати відповідний персонал навіть за межами філії.

Звернутися до роботодавців також можна самостійно, адже на ресурсі публікуються вимоги до кандидата, умови роботи, зарплата штатної одиниці та контакти замовника.

Декілька підприємств та установ Херсонщини вже користуються цією послугою.
Зокрема, товариство з додатковою відповідальністю “Херсонський маслозавод” запрошує на роботу сировара; Херсонська міська клінічна лікарня імені О. С. Лучанського” - рентгенолога; обласний госпіталь ветеранів війни - ортопеда-травматолога; Херсонський інклюзивно-ресурсний центр №2 - логопеда; Херсонська міська стоматологічна поліклініка - стоматолога; дирекція акціонерного товариства Укрпошта - начальника відділення у місті Гола Пристань.

Також на ресурсі розміщується актуальна інформація про інші вакансії по всій країні, щодо пошуку роботи, професійного навчання, трудового законодавства тощо.

Чат-бот «Робота зараз: Державна служба зайнятості» за посиланням - https://t.me/worknowdcz 

Крім того, як повідомила Наталія Португальська, фахівці служби буквально вчора ввечері, 14 квітня, зробили у Телеграм-каналі сторінку Херсонського обласного центру. Тож вона має запрацювати найближчим часом. Там буде більше інформації стосовно особливостей профорієнтації, перекваліфікації, працевлаштування та інших послуг саме на території нашого регіону.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ