Підтримати нас

Українці у жовтні зможуть побачити два зорепади

Автор статті
30 вересня 2018 14:40
608
Поширити:

У жовтні українці матимуть шанс побачити відразу два астрономічних явищ - зорепади Драконіди і Оріоніди.

Про це УНН повідомляє з посиланням на TimeAndDate.

Якщо погодні умови будуть хорошими, і місяць не буде занадто яскравим, є шанс побачити цих два вражаючих зорепади.

Очікується, що метеоритний дощ Драконіди цього року досягне свого піку 8 ​​жовтня. Драконіди зобов'язані своїм ім'ям сузір'я Дракона і виникають, коли Земля проходить крізь пил від комети 21P/Джакобіні - Ціннера.

Оріоніди - другий метеоритний дощ у жовтні. Зазвичай він досягає піку у ніч на 21 жовтня - рано вранці 22 жовтня, а видно його буде з 2 жовтня по 7 листопада.

Драконіди найкраще буде видно жителям Північної Америки, Європи та Азії. Ті, хто живе ближче до екватора в Південній півкулі, також, можливо, побачать кілька з метеорів Драконід. Щоб насолодитися метеоритним дощем, астрономи пропонують знайти дві найяскравіші зірки сузір'я Дракона - Етамін і Растабан. На відміну від інших метеорних потоків, найкращий час для перегляду Драконід - відразу після того, як сідає Сонце, і прямо перед настанням темряви.

Кращий час для спостереження за Оріонідамі - час відразу після півночі і прямо перед світанком. Фаза першої чверті Місяця дозволить легко побачити цей метеорний потік як у Північній, так і у Південній півкулі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ