Підтримати нас

Українці активно скаржаться на порушення своїх прав

Автор статті
11 листопада 2016 08:15
737
Поширити:

Правила прийнятності заяв до ЄСПЛ дуже прості, але все одно процент справ, взятих до розгляду, лишається досить низьким.

Україна була і залишається лідером зі звернення громадян до Європейського суду з прав людини, проте більшість із них ЄСПЛ визнає неприйнятними. Про це повідомив голова Верховного Суду України Ярослав Романюк на прес-конференції в Києві, пише сайт УГСПЛ.

«На кінець 2015 року на розгляді Європейського суду з прав людини було 64 тис. 850 справ, із них 13тис. 850 справ — заяви проти держави Україна наших громадян», — зазначив він.

Романюк наголосив, що «Україна була і зараз залишається лідером зі звернення наших громадян до Європейського суду з прав людини», оскільки на сьогодні частина заяв, поданих від України, становить 21,4%. Водночас голова Верховного Суду наголосив: «В основній своїй масі ці заяви не визнають прийнятними». На підтвердження своїх слів Романюк зазначив, що в 2014 році понад 92% усіх заяв, які надходили від громадян України, було визнано неприйнятними. Загалом, за словами Романюка, на розгляд ЄСПЛ станом на 31 грудня 2014 року українці подали 57 тис. і три заяви, але лише 4734 ЄСПЛ взяв до розгляду, а решту було визнано неприйнятними.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ