Підтримати нас

Україна виплатила більше мільйона євро компенсацій через жахливі умови в СІЗО і в'язницях

Автор статті
10 березня 2018 17:01
629
Поширити:

Україна компенсувала понад 1 мільйон євро за позовами до Європейського суду з прав людини за неналежні умови утримання в ізоляторах і в'язницях. Про це заявив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов, повідомляє кореспондент Національного превентивного механізму. За його словами, це призводить до репутаційних втрат країни.

«Якщо ми говоримо про справи, які не тільки виграли громадяни проти держави Україна, а за якими вже заплачена компенсація - це більше 1 мільйона євро. Тому ми в своїх аргументах говоримо: скільки ще потрібно виграти справ проти України, щоб це дорівнювало сумі будівництві нового ізолятора? Взагалі, коли ми програємо такі суди, виплачуємо ці компенсації, ми втрачаємо імідж, крім того, це може призвести до певних санкцій, тому що ми не виконуємо міжнародні угоди, які Україна підписала або ратифікувала», - підкреслив Чернишов.

За словами Чернишова, в Україні всього кілька ізоляторів, які відповідають європейським нормам утримання ув'язнених. Інші установи вимагають термінового капітального ремонту або будівництва нових корпусів.

«У всій країні всього кілька ізоляторів більш-менш пристосованих до європейських норм. Матеріальна база була сформована ще в дорадянські часи. Наприклад, Львівський СІЗО був побудований в 1614 році. Тому ми постійно звертаємось до Міністерства фінансів з проханням про збільшення фінансування установ пенітенціарної системи», - зазначив Чернишов.

Як розповіли у Мін'юсті, в слідчих ізоляторах України містяться приблизно 19,5 тисяч людей, а загальна кількість ув'язнених як в ізоляторах, так і в колоніях становить майже 57 тисяч осіб.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ