Підтримати нас

Украдене свято

Автор статті
14 червня 2022 13:10
1,438
Поширити:

Це фото я побачила кілька днів тому у ФБ. Поруч був  підпис «Харків. Випускний». І стільки спогадів навіялось. Згадався такий же червень багато років тому. 

Мій випускний. Перша у житті доросла сукня. Перша  зачіска. Перший  вальс. Перший атестат. Так багато хвилювань. І так багато сподівань. Усе тільки починалось. Попереду - доросле життя. Ми не знали, яким воно буде. Але були впевнені, що воно буде мирним. А навкруги квітли, зоряніли, горіли червоні маки… Їх цвіт нев'янучий горів у нас.

 …Ця чарівна харків’янка  у красивій сукні кольору маків - землячка мого батька. Як і у сотні тисяч інших її ровесників по всій Украіні прокляті окупанти украли  свято. Украли випускний. Чимало з них більше ніколи не побачать когось із своїх вчителів чи однокласників. Бо іх уже нема. Багато з них більше ніколи не зможе  переступити поріг своєї школи. Бо замість школи залишились руїни. Майже 2000 українських навчальних закладів загарбники зруйнували. Близько 200 знищені вщент. Замість радості - біль і смуток. А навкруги, як і кожен рік у час випускних, - яскравіють червоні маки. Як символ найзаповітнішої мрії. А мрія сьогодні у нас усіх одна - ПЕРЕМОГА.

Надія Базів

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ