Підтримати нас

УГСПЛ провела семінар для юристів із захисту прав людей

Автор статті
08 червня 2018 09:03
676
Поширити:

21 та 22 травня 2018 року у Києві відбувся семінар для юристів мережі громадських приймалень УГСПЛ та мережі партнерських організацій, які працюють у сфері захисту прав людей, що живуть з ВІЛ, хворих на туберкульоз, а також дотичних вразливих верст населення у контексті протидії викликам епідемії ВІЛ/СНІД.

Учасники семінару ознайомились із особливостями захисту прав ЛЖВ та дотичних вразливих груп, а також із важливістю доступу до антиретровірусної та замісної підтримувальної терапії у контексті поширення епідемії ВІЛ/СНІД. Тренери розповіли про міжнародні стандарти та національне законодавство, які регулюють забезпечення прав людей, котрих торкнулась епідемія або які знаходяться під ризиком зараження ВІЛ.

Також вони пояснили учасникам семінару, як працює національна судова практика та практика Європейського суду у випадках порушення прав цих груп. На семінарі були опрацьовані форми взаємодії з державними та недержавними організаціями у системі надання комплексної допомоги постраждалим особам.

Тренерами навчального семінару були координатор регіональної мережі правової допомоги з питань ВІЛ/СНІД Айгуль Муканова; адвокат, керівник Центру стратегічних тяжб Харківської правозахисної групи Геннадій Токарєв та координатор Мережі громадських приймалень УГСПЛ Наталя Козаренко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ