Підтримати нас

У Кернеса злили 112 мільйонів близькій до мерії фірмі, з завищеними цінами на будівельні матеріали

Автор статті
26 травня 2020 13:30
4,198
Поширити:

21 травня  Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради уклав договір з ТОВ «Паркінг+» на капітальний ремонт просп. Ювілейного на суму 102,30 мільйонів гривень. 

Про це повідомляється у системі «Прозоро», повідомляють Наші гроші.

За ці кошти компанія має до кінця 2022 року відновити дорожнє покриття, облаштувати нову дощову каналізацію, полагодити тротуари і нанести дорожню розмітку на ділянці від вулиці Гвардійців-Широнінців до Салтівського шосе довжиною 2,5 км. .

В опублікованому кошторисі вказано, що підрядник планує закупити суміш асфальтобетонну піщану типу Г марки 1  по 2 544 гривень/тонну, а суміш асфальтобетонну піщану дрібнозернисту типу А марки 1 по 2 161 гривень/м3, яку на тендері Житомирської САД було придбано по 1790 гривень/ м3. , а у Львівської САД  по 1 985 грн./т.

Ціна угоди на 11% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 114,87 млн грн.

У фірми був лише один конкурент – «Дорожньо-будівельна компанія Профіт». Обидві компанії пов’язані з мерією. Фірму «Паркінг+» заснував та очолював до січня 2010 року Володимир Чумаков, нинішній директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради. Також Чумаков був радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань ЖКГ. Наразі офіційними власниками «Паркінг+» записано В’ячеслава Блінкіна (колишній бізнес-партнер дружини Чумакова), Олега Гончара та гонконгську фірму «Драгон Інвестмент Девелопмент Лімітед» («Dragon Investment Development Limited»).

Компанія ж «ДБК Профіт» володіє і керує Олександр Погребняк, який до 2018 року працював майстром у КП «Комплекс з експлуатації об’єктів водозниження і зливової каналізації». Це комунальне підприємство підпорядковане замовнику нинішніх тендерів – Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ