Підтримати нас

ТОП-8 приємних вражень та розчарувань під час подорожі до Львова

Автор статті
05 вересня 2021 15:00
981
Поширити:

Поїздка до Львова - це можливість впевнитися, що українське місто може бути на рівні з європейським, як за архітектурними цікавинками, так і за розвиненою громадською інфраструктурою. Отже, про плюси та мінуси подорожі до Львова. Почнемо з плюсів.

Чистота та сортування відходів

Великий потік туристів не заважає Львову залишатися чистим. Навіть у віддалених спальних районах за вулицями доглядають. Містяни звикли сортувати сміття. в усіх дворах стоїть щонайменше 4 урни для роздільного збору відходів. 

Новий громадський транспорт

Ще декілька років тому по Львову курсувало дуже багато старих трамваїв та маршруток. Ситуація змінилася. Тепер містом їздять багато нових трамваїв та автобусів. Дуже зручно й те, що працюють вони до пізнього вечора. Незабаром у громадському транспорті з’явиться електронний квиток, про що вже повідомляють у львівських трамваях.

Смачна автентична кухня

У Львові є чимало закладів, що готують страви галицької кухні. Обслуговування на досить високому рівні, а ціни не набагато вищі, ніж у Херсоні. Тому не відмовляйте собі у задоволенні поласувати смачненьким у найвідоміших львівських закладах.

Ревіталізація індустріальних підприємств

У Львові, як і в Херсоні, є чимало старих заводів та фабрик, які давно не працюють. Але тут вони не псують обличчя міста. Більшість виробничих приміщень перетворилися на простори для фестивалів, вечірок, а також стали кафе і навіть готелями. Виглядає дуже стильно й атмосферно.

Велодоріжки та низькі бордюри

Їздити на велосипедах та електросамокатах тут - одне задоволення. Майже всюди є велодоріжки, а бордюри на переходах зазвичай низькі. Це дає змогу вільно пересуватися на екологічних видах транспорту. Що успішно і роблять містяни. 

Але нема нічого ідеального, тому і в подорожі до Львова є декотрі недоліки.

Недешевий проїзд в громадському транспорті

За все, що добре працює, потрібно гарно платити. Наразі проїзд у маршрутках і трамваях Львова складає 10 гривень. Недешево, враховуючи, що на лінії подекуди курсують старі трамваї та автобуси.

Дорога кава (і не дуже смачна)

Хоч, може, це і суб’єктивно, але у Львові кава вдвічі дорожча, ніж у Херсоні, але на смак точно не краща. Подекуди й гірша. 

Старі вагони поїзда “Херсон-Львів”

Якщо ви взяли квитки на цей поїзд, будьте готові до неприємних запахів всередині й пошарпаних купе. А туалети  в цьому поїзді - у критичному стані. До того ж, ваша постіль може бути вологою. Але є й інші способи дістатися до Львова з комфортом, тому раджу не обирати потяг.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ