Підтримати нас

Сокирою по голопристанській моді

Автор статті
05 березня 2021 07:00
1,527
Поширити:

Понад 100 років тому гонитва за модними трендами призводила до певних казусів. У цей час на Херсонщині з'явилася мода - білі туфлі на підборах.

Такий товар у 1915 році  почав продавати у своєму голопристанському магазині купець Волинський. Інший торговець, Гомберг, вирішив не відставати від свого колеги, пропонуючи представницям прекрасної половини людства білого кольору вузесенькі панчохи та рукавички. І «пошла писать губерния!». У всіх дівчат почали боліти руки та ноги від незручного одягу і взуття. Але, як кажуть, «Краса вимагає жертв!». А тут ще з'явився значний попит на крейду, бо треба було підтримувати взуття у належному стані:

«Пока у нас начнется учебный сезон, мела не станет, и школярам нечем будет писать на досках. Родители с трудом узнают своих «девчат» и сильно возмущаются» (газета «Родной край», № 996, 1915 рік).

Така ситуація призвела до появи ворогів нової моди. Городянин Юрченко вирішив боротися своїми засобами з високими підборами:

«Как только завидев где туфли с высокими подборами, сейчас их под пиджак и – бегом в шикарную мастерскую на базаре. Там их кладет на чурбак, вооружается топором и со всего размаха трах по подборам – и половины подборов как и не было» (газета «Родной край», № 996, 1915 рік).

На дії «борця зі стилем» дівчата реагували криком, вереском та прокляттями. А Юрченко намагався донести до голопристанців, що: «ноги спасает от калечения, они не ходят, как люди, а прыгают как козы…».

Але ці заходи ніяк не вплинули на роботу двох магазинів, а дівчата продовжили купувати панчохи, рукавички та туфлі, завдаючи шкоди власному здоров’ю. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ