Підтримати нас

Скільки українці витрачають грошей на подарунки до Дня закоханих

Автор статті
14 лютого 2018 10:15
656
Поширити:

У середньому українці планують витратити на подарунок до Дня закоханих 1100 грн. При цьому чоловіки, як правило, витрачають на 15% більше, ніж жінки. 1249 грн і 950 грн, відповідно.

День святого Валентина святкують 78% українців. Більше половини опитаних у цей день, планує влаштувати романтичну вечерю. 18% чоловіків і жінок порадують своїх половинок парфумами. 29% подарують традиційну валентинку, пише Gazeta.ua.

Для 36% опитаних українок найочікуванішим подарунком стали прикраси. 30% чекають від коханого квіти, а 25% - парфумерію. Крім того, 27% жінок з радістю провели б час в романтичній обстановці де-небудь далеко від дому. 22% чоловіків теж не проти відправитися в поїздку. Ще 18% зізналися, що хотіли б отримати щось із електроніки чи просто гроші.

Водночас 24% жінок назвали гроші одним з найгірших подарунків. На другому місці у рейтингу невдалих сюрпризів виявилися інтимні аксесуари (19%), на третьому - побутова техніка (18%). Чоловіки менше за все (17%) хотіли б отримати в подарунок валентинки, квіти і плюшеві іграшки.

За підрахунками експертів, в усьому світі в День святого Валентина відправляють понад мільярд валентинок. Тому початок лютого - один з найбільш прибуткових періодів для власників магазинів. Минулого року в інтернет-магазинах напередодні Дня святого Валентина на 37% зріс інтерес до товарів категорії "Ювелірні прикраси". На 38% - до косметики і парфумерії.

У Києві квіти до Дня всіх закоханих подорожчають на 20%. У свято максимальний стрибок може скласти до 50%. За словами продавців квітів, вартість однієї троянди в роздробі зараз 35-40 грн. Вже 13 лютого їх продаватимуть по 40-45 грн. В середньому на 3-5 грн за одну штуку піднімуться ціни на тюльпани і хризантеми.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ