Підтримати нас

Проект рішення про приєднання Старої Збур’ївки до Голої Пристані винесли на розгляд сесії

Автор статті
22 жовтня 2018 12:05
879
Поширити:

У вівторок, 23 жовтня, в селі Стара Збур’ївка та в місті Гола Пристань майже одночасно відбудуться сесії місцевих рад. Серед питань, винесених на розгляд депутатів - схвалення проекту рішення про добровільне приєднання села до територіальної громади міста.

Нагадаємо, Гола Пристань та Стара Збур’ївка ще з минулого року намагалися «з нуля» створити об’єднану територіальну громаду. Але Херсонська облдержадміністрація під різними надуманими приводами проект об’єднання не погоджувала. То вигадувала, що між містом та селом існує нездоланна водна перешкода, через яку мешканці Старої Збур’ївки не зможуть отримувати послуги в центрі громади, тобто в Голій Пристані. То відмовляли тому, що начебто в документах не вказано назви майбутньої ОТГ. То - начебто не врахували інтересів мешканців селища Білогрудове (як є передмістям Голої Пристані) … А в очі чиновники казали, що Стара Збур’ївка має об’єднатися з Новою Збур’ївкою, іншого варіанту - немає. Адже Новозбур’ївську ОТГ заплановано під кума губернатора, тобто під  нинішнього очільника Голопристанського району Віталія Соловйова. Однак без Старої Збур’ївки її створити вже неможливо - решта «кандидатів» до цієї громади встигли об’єднатися з іншими селами.

У травні цього року містам обласного значення, у тому числі й Голій Пристані, надали статус об’єднаних територіальних громад. Це дуже змінило і значно спростило ситуацію. Адже Голопристанську ОТГ робити «з нуля» вже не потрібно, - вона вже є. І селу Стара Збур’ївка стало можливим приєднатися до цієї громади.  

Старозбур’ївський голова Віктор Маруняк та мер Голої Пристані Олександр Бабич офіційно повідомили обласну владу, що починають нову процедуру - приєднання Старої Збур’ївки до Голої Пристані.

Тоді керівництво Херсонщини вигадало нові перепони: сфальсифікували рішення сесії обласної ради (що начебто Стара Збур’ївка насправді «мріє» не про Голу Пристань, а про Нову Збур’ївку), а згодом вигадали додаткову, не передбачену законом процедуру, ніби «необхідну для з’ясування питання», - подворовий обхід з опитуванням всіх мешканців обох Збур’ївок - Старої та Нової.

Втім, попри ці перешкоди, старозбур’ївчани знову, 13 липня, підтримали приєднання до Голої Пристані. А голопристанські депутати 31 серпня погодили приєднання села до територіальної громади міста.

Якщо у вівторок,  23 жовтня, депутати Старої Збур’ївки та Голої Пристані схвалять ще й проект рішення про добровільне приєднання села до територіальної громади міста, то вже до кінця тижня цей документ подадуть на погодження в ХОДА.  

P.S. Публікація підготовлена в рамках проекту «Права людини і місцева демократія» за фінансової підтримки Національного Фонду на підтримку демократії (NED). Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я».

Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Національного Фонду на підтримку демократії.

P.P.S. Безоплатну юридичну консультацію можна отримати в Громадській приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» за адресою: м. Херсон, вул. Б. Мозолевського (колишня Фрунзе), 2, оф. 19. Особистий прийом: вівторок з 10.00 до 15.00. Тел. (0552) 49 60 03, (066) 790 90 21.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ