Підтримати нас

Особливості використання черв'ячних одноступеневих редукторів: поради від PRK

Vgoru
Автор статті
31 березня 2023 07:46
2,662
Поширити:

У механізмах для корекції кутової швидкості та крутного моменту в промисловому обладнанні широко використовують черв'ячні редуктори, що вирізняються стійкістю до робочих навантажень в екстремальних умовах. Серед незаперечних переваг черв'ячних редукторів є їхні компактні розміри та знижений рівень шуму під час роботи навіть за умови високих навантажень. Для забезпечення стабільної безперебійної роботи обладнання важливо правильно вибирати редуктор, який точно підходить за всіма технічними параметрами.

Головні технічні особливості

Завдяки високим показникам надійності та простоті обслуговування одноступеневі редуктори черв'ячні є найбільш поширеним варіантом пристрою. Якщо порівнювати з редукторами інших типів, черв'ячна конструкція найбільш компактна, тому підходить для оснащення різних агрегатів і механізмів у промисловому, аграрному, а також будівельному секторі.

Безперебійна експлуатація черв'ячних редукторів широко поширена в різних галузях завдяки універсальним робочим параметрам агрегатів:

Показник передавального числа. Визначається відношенням кількості зубів, розміщених на шестернях ведучого вала до кількості зубів, наявних на веденому валу.

Стійкість до експлуатації в різних умовах незалежно від рівня температури довкілля, вологості та кількості пилу в повітрі. Це дає можливість використовувати редуктори на установках у цехах промислових об'єктів, що працюють у складних умовах.

Рівень шуму. Цей показник впливає на вибір пристрою, який необхідно встановити на об'єктах, де є підвищені вимоги до шумності робочого агрегату. Робота черв'ячних редукторів досить тиха.

Можливість гальмування за умови зниження швидкості обертання ведучого вала. У момент критичного зниження швидкості обертання вала відбувається мимовільне гальмування і зупинка агрегату.

Точні робочі показники та умови безперебійної експлуатації вказуються в технічній документації до редукторів. Важливо звертати увагу на робочі характеристики, щоб вибрати відповідний агрегат з достатнім запасом робочого ресурсу.

Вибір черв'ячних одноступеневих редукторів

Якщо ви плануєте вибирати черв'ячний редуктор на сайті компанії prk.com.ua, враховуйте основні робочі характеристики:

  • показник крутного моменту;
  • як розташовані осі і яка між ними відстань;
  • швидкість, з якою обертається вал;
  • робоча потужність і максимально допустима на випадок непередбачених перевантажень;
  • габарити та вага корпусу.

Також важливо враховувати плановані робочі навантаження з урахуванням часу експлуатації. Також важливим фактором є частота вмикання і вимикання агрегату. Навантаження на робочі вузли під час тривалої безперервної роботи й короткочасних запусків відрізняється і безпосередньо впливає на швидкість зносу рушійних елементів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ