Підтримати нас

Особливості та переваги вінілової підлоги

Vgoru
Автор статті
06 грудня 2022 08:27
3,464
Поширити:

Завдяки сучасним технологіям на ринку підлогових покриттів з'являються нові, високотехнологічні та функціональні. Серед них і вінілова плитка – міцна, довговічна та стильна. Розберемо детально, в чому її переваги та причини популярності.

Особливості структури вінілової плитки 

Всі переваги цього підлогового покриття зумовлені його багатошаровою структурою: 

  • Нижній (композитний) шар виготовляється з ПВХ, інколи до нього додається наповнювач із кварцевого піску. Основна задача цього шару — стабілізація покриття. Окрім того, балансовий шар витримує значні механічні навантаження, поглинає сторонні шуми, зменшує вібрацію та коливання. 
  • Балансовий — для цього шару використовується скловолокно, котре додатково армує структуру, зберігає правильну форму під час навантажень.
  • Базовий — шар, що повністю складається з вінілу, з додаваннями крихти кварцу, скловолокна чи пластифікаторів. Надає покриттю міцність та гнучкість.
  • Малюнок — проміжний тонкий шар, на котрому розміщене необхідне зображення. Найчастіше вінілова плитка має декор під елітні сорти деревини, нейтральних, пастельних відтінків. 
  • Фінальний захисний шар створюється з прозорого та дуже міцного поліуретану. Захищає підлогу від механічних пошкоджень, впливу вологи та жирів. Саме завдяки цьому шару вінілова підлога лишається стійкою до впливу різноманітних агресивних факторів. 

Всі шари з'єднуються в єдине ціле методом пресування, під впливом високої температури та тиску. 

Формати вінілової плитки 

Вінілова підлога випускається у вигляді рулону, плитки та планок. Перший вид вважається найпростішим в укладанні, щоправда, монтується він на клей, тому демонтувати таке покриття можна лише один раз. 

Плитка — може мати різну форму та розмір, найчастіше це квадрат середніх розмірів. Таку плитку легко укладати в приміщеннях різної площі та геометрії. Може монтуватися на клей та самоклейку стрічку (нанесена на задню сторону покриття). 

Планка — такий вид вінілової плитки найбільш схожий на ламінат, монтується по такому ж принципу, замковим з'єднанням.

 

Популярні бренди вінілової підлоги 

NOX — південнокорейська компанія, котра випускає елітну вінілову підлогу. Таке покриття буде мати чудовий вигляд у житлових та комерційних приміщеннях. Оскільки плитка стійка до вологи, її можна укладати біля басейнів та у ванних кімнатах. Захисний шар товщиною 0.5 мм забезпечує найвищий рівень захисту від вологи та механічних пошкоджень. 

Oneflor — вінілова плитка цього бренду приваблює універсальним дизайном та довговічністю. Поверхня має додаткову обробку PUR Ecoprotec, котра додатково підвищує рівень стійкості до зносу, легку очистку. Поверхня дуже стійка до подряпин, появі плям та інших негативних чинників. Плитка може встановлюватися плаваючим способом, завдяки замковому з'єднанню. 

Обрати оптимальний різновид вінілової підлоги вам завжди допоможуть у магазині «ПолMall».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ