Підтримати нас

Оскар для доньки рабів

Vgoru
Автор статті
07 лютого 2019 10:36
714
Поширити:

7 лютого 1940 року фільм "Завіяні вітром отримав 8 "Оскарів". Однією із цих нагород була нагороджена Гетті МакДеніел яка стала першою негритянкою, нагородженою "Оскаром".

"Звіяних вітром" знімали 11 місяців. Стрічка стала першим кольоровим фільмом в історії кіно. Прем'єри чекала вся Америка. Вона відбулася 15 грудня 1939 року в Атланті, що колись була серцем рабовласницького Півдня. Квитки коштували $10, але спекулянти продавали їх по $200.

У фільмі "Завіяні вітром" донька рабів зіграла няньку Скарлетт О'Хари, яку всі кличуть Маммі. Конкуренція за можливість зіграти няньку була майже настільки ж жорсткою, як і для ролі Скарлетт. Гетті Мак-Денієл була вшанована голлівудською спільнотою. Вона товаришувала з багатьма знаменитостями, зокрема, із Кларком Гейблом.

Окрім кар'єри актриси, Мак-Денієл була професійною співачкою та автором пісень, коміком, театральною актрисою, радіо виконавицею, та зіркою телебачення, вона була першою чорношкірою жінкою, що співала на радіо в США. Протягом своєї кар'єри, Мак-Денієл знявся в більш ніж 300 фільмів, але у більшості з них її ім'я навіть не згадується у титрах.

Померла в 57 від раку. Голлівудське кладовище не дало дозвіл на поховання там Гетті через колір шкіри. Поховали на іншому.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ