Підтримати нас

Кулеба розповів, що треба робити, щоб запобігти насильству над дітьми

Автор статті
02 квітня 2021 13:00
1,439
Поширити:

Злочинцеві-гвалтівнику досить десь двадцять хвилин, щоб примусити підлітка відправити своє інтимне фото через інтернет.

До такого висновку прийшов Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. Він посилався при цьому на дослідження експертів-психологів.

Свої судження Кулеба опублікував на своїй сторінці в соцмережах. За його словами, близько двадцяти п'яти відсотків дітей і підлітків знайомі з ситуацією, коли невідомі вимагали від них інтимні фото, спілкуючись через інтернет.

Зокрема, Кулеба наводить приклад з Одеси, де 49-річний педофіл, видавши себе за молодого хлопця, зв'язався з тринадцятирічною дівчиною, і та вислала йому інтимні фото. Потім чоловік став шантажувати одеситку, після чого вона погодилася запросити його в гості, поки батьків не було вдома. Там педофіл вчинив над дівчиною дії сексуального характеру. Усі ці деталі розкрилися лише через два роки, тому що дитина боялася розповісти правду дорослим.

Кулеба зазначає, що батькам обов'язково потрібно говорити з дітьми про те, з ким вони спілкуються в мережі: адже молода людина часто не здатна критично оцінити віртуальну особистість співрозмовника.

Батьки переконані: якщо їхні діти перебувають вдома, то вони в безпеці, продовжив омбудсмен. Однак при нинішньому розвитку технологій і, зокрема, інтернету, це далеко не так.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ