Підтримати нас

Християни є найбільш переслідуваною групою вірян - доповідь

Автор статті
05 травня 2019 09:00
926
Поширити:

У дослідженні, проведеному за розпорядженням міністра закордонних справ Великобританії Джеремі Ханта, стверджується що християни є найбільш переслідуваною групою вірян.

Про це повідомляє ВВС.

У доповіді говориться, що кожна третя людина на планеті виявляється жертвою переслідувань на релігійному ґрунті.

Глава дослідницької комісії, єпископ Труро Філіп Маунтстівен, стверджує, що в деяких регіонах світу переслідування християн майже досягає рівня геноциду.

"Дані вказують не тільки на те, що християн переслідують у все більшій кількості країн, але також, що гоніння стають все більш жорстокими. Можна сказати, що в деяких регіонах переслідування християн за своїм масштабом і характером впритул наблизилися до рівня, що відповідає міжнародному визначенню геноциду за класифікацією ООН", - вважає єпископ.

Автори доповіді говорять, що християн масово змушують їхати з рідних місць, внаслідок чого християнство може бути повністю винищене в багатьох країнах Близького Сходу.

Наприклад, йдеться в доповіді, на даний момент християни становлять лише 1,5% населення серед палестинців. В Іраку до 2003 року проживали 1,5 млн християн, а на сьогодні їх там залишилося менше 120 тисяч.

Доповідь також особливо відзначає ситуацію в країнах Центральної Азії, зокрема, на пострадянському просторі.

Уряди цих країн, йдеться в доповіді, успадкували радянську практику стосовно будь-якої релігії і розглядають релігійні організації, зокрема й християнські, як загрозу.

Переслідування християн в Центральній Азії набуває різних форм.

Іноді деякі церкви просто забороняються - це зазвичай стосується п'ятидесятників і свідків Єгови. Православні і католики піддаються менш серйозним переслідуванням, частково через вплив Росії, а також тому, що місцева влада розглядає протестантів як потенційних західних шпигунів, йдеться в доповіді.

У Туркменістані були випадки, коли жінок, які перейшли в християнство з ісламу, викрадали і змушували виходити заміж за чоловіків-мусульман.

У більшості країн Центральної Азії, як і в радянські часи, батькам заборонено приводити дітей в будь-яке місце, де відправляються релігійні обряди.

Остаточна версія доповіді буде опублікована цього літа.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ