Підтримати нас

До Києва привезли кримськотатарський прапор, який об'їхав чотири континенти

Автор статті
26 червня 2019 16:25
567
Поширити:

Активісти привезли до Києва прапор кримськотатарського народу, який об'їхав чотири континенти.

Про це вони розповіли в Українському кризовому медіацентрі.

Починаючи з жовтня минулого року прапор побував у 28 країнах світу на чотирьох континентах – у Євразії, Північній Америці, Африці, Австралії. Активісти підіймали його в низці політичних столиць світу, де розташовані офіси міжнародних організацій, – Нью-Йорк, Брюссель, Відень, Берлін. 

"Це важливий меседж для наших співвітчизників у Криму – щоб вони бачили, що вони не сам на сам з окупантом, що десятки тисяч людей солідарні з кримськотатарським народом та Україною і готові відстоювати їхні права. Ця акція продемонструвала, що для українців у всьому світі кримськотатарський прапор став настільки ж рідним, як український державний", – зауважив голова правління Кримськотатарського ресурсного центру та координатор акції Ескандер Барієв. 

Активісти зазначили, що у двох країнах – Латвії та Литві – їхня акція могла посприяти визнанню депортації кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу.

"Нам потрібні спільні заходи, які б максимально об’єднували людей і утримували питання Криму в порядку денному. Такі акції засвідчують для політиків інших країн, що частина їхніх громадян не погодиться з поступками на користь Росії", – зазначив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Наразі активісти планують влаштувати низку заходів, пов'язаних з кримськотатарським прапором, у різних містах України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ