Підтримати нас

Директор комунального підприємства “Гарантія” передумав домагатися “справедливості”?

Автор статті
01 вересня 2021 10:30
1,367
Поширити:

Схоже, директор міського комунального підприємства "Гарантія" Ігор Семенчев втратив надію виграти справу про захист ділової репутації установи.

До такої думки схиляються відповідачі - голова Херсонської обласної громадської організації “Розвиток” Ганна Парфьонова, журналістка Тетяна Ваніна та перевізник Олег Павленко. А суддя Херсонського міського суду Ірина Зуб ледь не повернула позивачу матеріали справи з формулюванням “залишити без розгляду”. 

Нагадаємо, директора МКП «Гарантія» Ігоря Григоровича Семенчева обурила інформація про будівництво нового причалу в Гідропарку, яку оприлюднили активісти та журналісти. 

Зокрема, мова йде про три відеоролики:

- Бюджет Херсона. МКП "Гарантія" - гарантовані втрати?

- Херсонська громада. МКП "Гарантія", Херсон, понтон та проблеми самоврядування

- МКП "Гарантія". Один причал та п'ять проблем херсонської влади

та публікацію “Громадська префектура. Ставимо завдання владі Херсона”.

Семенчев образився на ті частини виступів Ганни Парфьонової, Олега Павленка у відеороликах, та частку публікації Тетяни Ваніної, де згадується, що МКП “Гарантія” фігурує у кримінальних/корупційних справах, пов'язаних із розтратою; що люди обурюються місцем розташування нового понтону (бо порушуються їх права) і не вірять у його безпечність; що на будівництво та обслуговування виділено величезні кошти, за які б можна було впорядкувати весь Гідропарк, а маємо - скандал та підозри; що документи на об'єкт перероблялися, і за інформацією перевізників, - відбувалася їх фальсифікація.

Найбільше директора підприємства “зачепило”, що під час круглого столу “Громадська префектура. Ставимо завдання владі Херсона” він був вимушений виправдовуватися перед численним колом осіб - депутатами Херсонської міської ради, юристами, активістами, бізнесменами та мешканцями міста.

Тож Ігор Григорович звернувся до суду з вимогою визнати недостовірною цю інформацію, бо вона є негативною для підприємства, порочить його репутацію. А також зобов'язати відповідачів її спростувати, й стягнути з них 840,80 грн судового збору на користь МКП “Гарантія”.

Інтереси позивача представляє юристка підприємства Марина Міхеєва. 

Інтереси громадської активістки Ганни Парфьонової та журналістки Тетяни Ваніної захищає адвокат Української Гельсінської спілки при громадській приймальні БО “Фонд милосердя та здоров'я”  Олександр Данилов, інтереси Олега Павленка - приватний адвокат Антон Шевченко.

Слухання тривають з березня цього року.

На минулих засіданнях директор МКП “Гарантія” Ігор Семенчев визнав, що у проєктній та технічній документації нового причалу в Гідропарку справді були недоліки, а сам проєкт кілька разів корегувався, були проблеми із землевідведенням. Але подовжував наполягати, що активісти/журналісти не мали права про це говорити публічно.

У червні, плануючи наступні судові засідання, суддя Ірина Зуб погодила з усіма учасниками процесу, у тому числі з керівництвом та юристом підприємства, продовження слухання справи за таким розкладом:

27 серпня 2021 - з 9.00 до 12.00;

30 серпня 2021 - з 13.30 до 16.30;

01 вересня 2021 - з 13.30 до 16.30.

Однак напередодні до суду зненацька надійшло клопотання позивача перенести слухання, бо директор  відправив юристку 20 серпня у відпустку на десять днів! Тобто саме на призначені для розгляду справи дати. А самостійно захищати інтереси підприємства не може, бо не є фахівцем у галузі права.

Суддя Херсонського міського суду Ірина Зуб хотіла вже припинити слухання та повернути МКП “Гарантії” позов без розгляду. Бо постраждала сторона має бути більш за всіх зацікавленою у скорішому розв'язанні питання, а тут навпаки, представники підприємства відверто “втратили зацікавленість” результатами процесу. 

Але відповідачі та їх захисники переконали суддю продовжити справу “до логічного кінця”. Щоб в Ігоря Григоровича не було аргументів на кшталт “Я був правий, це суддя чомусь не схотіла виносити рішення по цій справі, просто залишила її без розгляду”. 

Наступне засідання призначено на 11 жовтня 2021 року о 9.00.

P.S. Забезпечення правового захисту правозахисників та активістів в Україні реалізується у рамках проєкту Української Гельсінської спілки з прав людини "Підтримка та захист громадянського суспільства в Україні".

P.P.S. Поштова адреса громадської приймальні: м. Херсон, вул. Бориса Мозолевського 2, оф. 19.

Розклад роботи громадської приймальні:

понеділок – з 9.00 до 17.00 

вівторок – з 9.00 до 17.00 

Обідня перерва з 12.00 до 13.00

Попередній запис за телефоном: (066) 790 90 21, (0552) 49 60 03.

Матеріал підготовлено у рамках проєкту “Підтримка та захист громадянського суспільства в Україні”, що втілюється за підтримки Європейського Союзу.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ