Підтримати нас

Дерева “під дахом” Стремоусова спиляно незаконно

Автор статті
12 серпня 2020 11:00
1,264
Поширити:

Редакція “Вгору” отримала докази, що дерева поряд із кафе на проспекті Ушакова, 57 спиляно незаконно.

Нагадаємо, 19 червня журналіст нашого видання Дмитро Багненко побачив, як невідомі пиляють здорові дерева на зеленій зоні між проїжджою та пішохідною частинами центрального проспекту міста. Він почав фіксувати це на фото та відео. Робітники занервували та пішли радитися до координатора. Ним виявився місцевий псевдоактивіст Кирило Стрємоусов (відомий за проросійськими акціями, стріляниною в пресклубі «Новий день», нападами на чиновників, депутатів, журналістів та пенсіонерів).

Після короткого спілкування пильщики повернулися до роботи. А Стрємоусов (разом з іще одним “активістом” Валерієм Кулешовим) - подовжували спостерігати за знищенням дерев.

Інформація Як та під чиїм наглядом знищують молоді дерева в центрі Херсона на сторінці «Вгору» в Фейсбук отримала неабиякий резонанс.

Дописувачі почали навіть «битися об заклад»: чи всі клени знищать за вихідні, чи залишать ті, що не встигли спиляти до приїзду журналіста. А  «активісти» та їх прибічники почали стверджувати, що роботи проводять законно, що у них є всі дозволи на облаштування тут парковки для кафе, а замість знищених дерев насадять нові. Але жодного документу не оприлюднили й більше насаджень не чіпали.

Редакція “Вгору” не повірила пустим словам і надіслала офіційні запити до відповідних структур.

Отже, Департамент житлово-комунального господарства Херсонської міської ради повідомив: дозвільних документів на видалення дерев за вказаною адресою - не надавалося!

Крім того, члени постійно діючої комісії обстежили територію й зафіксували незаконне знесення трьох кленів та газону площею 280 кв. м. Після розрахунків заподіяної шкоди документи передадуть до правоохоронних органів.

Інспекція з контролю за благоустроєм та санітарним станом м. Херсона теж підтвердила, що дерева знищили самовільно та без будь-яких дозвільних документів.

А Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв'язку повідомило, що дозвіл надавався товариству з обмеженою відповідальністю “Реал-Медіа+1”, але  лише на проведення земляних робіт, а ніяк не на облаштування парковки!

ТОВ “Реал-Медіа+1” до 1 січня цього року належало повному тезці віце-президента концерну "Електромаш" В'ячеславу Горлівському. Наразі товариство “переселилося” в офшорну зону, на Британські Віргінські острови. Але директором залишився херсонець Сергій Гончарук. Він  же - діючий керівник іншого товариства, яке належить родині Горлівського.

Редакція уважно стежитиме за реакцією правоохоронних органів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ