Підтримати нас

Англійський пенсіонер виявив на власному задньому дворі 800-річний середньовічний палац

Автор статті
14 березня 2021 15:00
1,148
Поширити:

Людина може десятки років жити у своєму будинку, але лише в похилому віці виявити справжнісіньке диво, яке, як з'ясовується, весь час очікувало на тебе буквально на задньому дворі твого житла.

Подібне трапилося з 81-річним Чарльзом Поупом з англійського графства Сомерсет. Літня людина збиралася облаштувати собі на період теплих місяців бунгало, для чого вирішила більш ретельно, ніж зазвичай, дослідити задній двір власної оселі. Він замовив послуги будівельників, які почали проводити попередні роботи над фундаментом, коли раптово натрапили на кладку древньої будівлі.

На місце знахідки  викликали експертів-археологів. Вони встановили, що під носом у пенсіонера “переховувався” древній палац місцевих єпископів, який збудували як мінімум 800 років тому.

Як вважали раніше історики, палац мав бути зовсім в іншому місці: у вісімнадцятому столітті він майже зруйнувався, і його вирішили знести. З того часу сліди будови надовго загубилися.

Вчені, між тим, повідомили, що бажають якомога швидше почати розкопки, але вже зараз відомо - стародавні останки містять осколки унікальної середньовічної кераміки.

"Приємно усвідомити, що щось вкрай важливе для науки ховається під галявинкою на моєму дворі", - ділиться своїм задоволенням Поуп.

Втім, є і ложка дьогтю: через намічені археологічні роботи будівництво літнього будиночка довелося відкласти, тому пенсіонер уже зазнав збитків на п'ятнадцять тисяч фунтів стерлінгів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ