Підтримати нас

Залізний Порт бореться за «Блакитний прапор»

Автор статті
03 грудня 2021 10:39
1,018
Поширити:

Центральний пляж села Залізний Порт претендує на отримання міжнародної екологічної відзнаки «Блакитний прапор».

Про це повідомила Херсонська облдержадміністрація. 

Блакитний прапор - екологічний сертифікат, який видається пляжам і маринам країн Європи, Африки, Карибських островів, а також Нової Зеландії, Канади на підставі рішення незалежного Міжнародного Журі.

Це одне з найвизнаніших у світі добровільних екологічних маркувань, яке підтверджує, що на цієї території дотримуються 32-х жорстких критеріїв, які гарантують безпеку, екологічну чистоту і комфорт. 

Пляжі отримують сертифікати напередодні  курортного сезону. У Південній півкулі та країнах Карибського басейну це відбувається у листопаді, у Північній півкулі наприкінці травня – початку червня. Підтверджувати право мати Блакитний прапор потрібно щороку. 

Наразі  у програмі беруть участь вже 50 країн світу.  Найбільшу кількість Блакитних прапорів у цьому році отримали пляжі Іспанії - 614, на другому місці Греція — 545, третє місце за Туреччиною — 519 пляжів.

Україна приєдналася до цього руху у 2008 році завдяки громадській організації «Екологічна ініціатива»

У 2021 році Україна у цьому своєрідному екологічному рейтингу вже піднялася до 27 місця. Міжнародне журі відзначило «Блакитним прапором» 18 пляжів. З них дев’ять у  Києві, чотири в Одесі та Одеській області, три в Херсонській області (комунальний в с. Щасливцеве, пляж бази відпочинку Чайка-1, та бази відпочинку «Арабатка-клаб» на Арабатській Стрілці), та один пляж у Дніпропетровській області.

Усі пляжі, які відзначили міжнародним сертифікатом, нанесені на карту в офіційному сайті програми.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ