Підтримати нас

За що покарали суддю Юлію Бочко

Автор статті
19 липня 2018 06:57
759
Поширити:

Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя на засіданні 18 липня признала суддю Херсонського міського суду Херсонської області Бочко Юлію Іванівну винною у несвоєчасному розгляду протоколу про адміністративне правопорушення.

Суддю притягнуто до дисциплінарної відповідальності у виді попередження.

Протокол, про який йдеться мова, стосувався дорожньо-транспортної пригоди, що сталася вже більше року тому. На розгляд судді він потрапив 15 травня 2017-го, проте розглянуто його тільки 8 серпня. На той час строки притягнення до відповідальності винного в аварії водія закінчились, отже Юлія Бочко справу закрила. Через те постраждалий не може отримати компенсацію за пошкоджену автівку. Адже Апеляційний суд теж програв - формально справу було закрито, с точки зору правосуддя, цілком законно. Тому постраждалий звернувся зі скаргою на Юлію Бочко до Вищої ради правосуддя, яка «затягла» строки.

Його скаргу перевірили. Своє «запізнення» Юлія Бочко пояснила тим, що дуже завантажена, що винний двічі не приходив на засідання, отже розгляд справи переносився, а потім вона була у плановій відпустці.

Проте дисциплінарна комісія прийшла до висновку, що суддя не вжила всіх необхідних заходів, щоб своєчасно розглянути справу. Зокрема, якщо підсудного повідомлено про засідання, але він не з’явився без поважних причин та не надіслав прохання перенести розгляд, справу можна було вирішити й за його відсутності. 

 ${gallery:e5c54292e2ba41d7b1c78702620a966d}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ