Підтримати нас

З приводу забруднення Каховського водосховища є звернення до СБУ

Автор статті
05 серпня 2018 11:03
755
Поширити:

Результати аналізів, які допоможуть з’ясувати, що стало причиною забруднення Каховського водосховища, стануть відомі у понеділок, 5 серпня.

Про це ПІК повідомив Директор Департаменту екології та природних ресурсів Юрій Попутько.

«Ми ще тиждень тому провели комісію з питань ТЕБ та НС. Представники департаменту екології, екоінспекції, Держпродспоживслужби виїздили на місце. Аналізи відібрали. Голова ОДА видав розпорядження про створення робочої групи з цього питання. Результати аналізів у понеділок будуть опубліковані на сайтах Департаменту та екоінспекції», - поінформував Юрій Попутько.

За його словами, департамент звернувся до своїх колег з Дніпропетровської та Запорізької областей для того, щоб ті моніторили ситуацію в своїх регіонах та для виявлення джерел скиду і вжиття заходів до порушників.

Також, як повідомив директор Департаменту екології Херсонської ОДА, екоінспекція звернулася у СБУ з даного факту. За інформацією ПІК, результати аналізів свідчать про те, що у воді є перевищення по залізу та зафіксована нестача кисню у воді.

ПІК також стало відомо, що Департамент екології ОДА буде ініціювати позапланову перевірку Каховського магістрального каналу. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ